lk

Min pappa fyller 70 år idag

Publicerad 2010-02-18 06:06:21 i Veckans Citat,

Grattis pappa. Just nu ligger du säkert och sover efter en sen natt med OS hockey bakom dig.

70 år sedan min far Sven-Ivar föddes. Respekt. Född och uppvuxen i Lomselenäs några mil från Sorsele uppe i Västerbottens län. Bodde hemma på gården och åkte skidor och skridskor till skolan på älven under vintrarna. Efter knappa 6 år i skolan lade han pennan till sidan och satte igång med jobb hemma på gården i några år. Ganska snart lockade skogsarbetet och så blev det. Hemma i Hossmo finns det gamla kaffepannor mm som han använde i timmerflottningen under sin tid som skogsarbetare däruppe. Det blev nog en och annan tur nerför Vindelälven, samt en och annan kall och mörk vinterdag uppe i Blåbärslia. Sen kom kärleken in i bilden och det bar av söderut. Sen dess verkar det inte ha funnits någon längtan tillbaka till norr. "Int vill jag flytta tillbaka till all snö och långa kalla vintrar..." Och så vidare...

Nu vaknar han snart upp som en pinfärsk jubilar, för att fira sin 70 årsdag. Grattis pappa. Om jag fick önska något denna dag skulle det vara att få spendera mer tid med dig, få vara med dig i vedskogen på höstarna nere i Krankelösatrakterna och lyssna på historier från förr och ta lärdom. Åka till bastun vid Långviken på söndagsmornarna, skrika lite framför en hockeymatch hemma vid TV:n, och dricka Riga Balsam på onsdagskvällar ;)

Idag är det Din dag. Njut av tillvaron. Vi ses om en inte allt för lång framtid, men det vet du inget om just nu..... :)

Här har ser ni två generationer: Sven-Ivar och Sven i någon form av kommunikation framför micron hemma hos oss. Pappas ryggtavla varit med om ett och annat under de senaste 70 åren.



GRATTIS än en gång!

Kommentarer

Postat av: Tomas Nylander

Publicerad 2010-02-25 08:40:19

70år? Nu har ni väl räknat fel på en 10-20 år? Inte kan väl den här alerta norrlänning ha nått den åldern.

Väldigt fint inlägg Henke och stort Grattis Sven-Ivar från skåneland.

/Tomas Nylander

Postat av: Sanna

Publicerad 2010-04-01 12:27:42

Hur länge ska pappsen fylla år? //Sanna

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela