lk

Min pappa fyller 70 år idag

Publicerad 2010-02-18 06:06:21 i Veckans Citat,

Grattis pappa. Just nu ligger du säkert och sover efter en sen natt med OS hockey bakom dig.

70 år sedan min far Sven-Ivar föddes. Respekt. Född och uppvuxen i Lomselenäs några mil från Sorsele uppe i Västerbottens län. Bodde hemma på gården och åkte skidor och skridskor till skolan på älven under vintrarna. Efter knappa 6 år i skolan lade han pennan till sidan och satte igång med jobb hemma på gården i några år. Ganska snart lockade skogsarbetet och så blev det. Hemma i Hossmo finns det gamla kaffepannor mm som han använde i timmerflottningen under sin tid som skogsarbetare däruppe. Det blev nog en och annan tur nerför Vindelälven, samt en och annan kall och mörk vinterdag uppe i Blåbärslia. Sen kom kärleken in i bilden och det bar av söderut. Sen dess verkar det inte ha funnits någon längtan tillbaka till norr. "Int vill jag flytta tillbaka till all snö och långa kalla vintrar..." Och så vidare...

Nu vaknar han snart upp som en pinfärsk jubilar, för att fira sin 70 årsdag. Grattis pappa. Om jag fick önska något denna dag skulle det vara att få spendera mer tid med dig, få vara med dig i vedskogen på höstarna nere i Krankelösatrakterna och lyssna på historier från förr och ta lärdom. Åka till bastun vid Långviken på söndagsmornarna, skrika lite framför en hockeymatch hemma vid TV:n, och dricka Riga Balsam på onsdagskvällar ;)

Idag är det Din dag. Njut av tillvaron. Vi ses om en inte allt för lång framtid, men det vet du inget om just nu..... :)

Här har ser ni två generationer: Sven-Ivar och Sven i någon form av kommunikation framför micron hemma hos oss. Pappas ryggtavla varit med om ett och annat under de senaste 70 åren.



GRATTIS än en gång!

Nu ska jag duscha

Publicerad 2010-02-17 22:49:45 i Veckans Citat,

Grattis till Björn och Kalla. Jag hoppade jämfota framför TV:n. Riktigt kul! O så kommer han från Storuman och är gift med en jänta som bor ett skoterspår bortanför Skarven där man tillbringat en och annan sportlovasveckan. På morfars Ockelbo. Dragskotern som toppade 67 km/h.

Siktar på lite skidåkning till helgen. Frugan hade dragit Sven hela vägen till och hem från dagis i pulkan idag. En prestation. Bravo! De hade tydligen mellanlandat på hemmagatans nya kafé. Sven verkade ha charmat upp ägarinnan och fått en gratis varm choklad serverad. Äpplena faller inte långt ifrån trädet. Sådan far, sådan son.

Sprint i bakgrunden. Jönsson precis utslagen. Norrbaggar. Vad fasen är en bagge? Ulliga norrmän?

Duschen och rakhyveln väntar i bakgrunden.

Over'n out.

Fågelskådarn

Publicerad 2010-02-07 05:44:21 i Veckans Citat,


Grabben spanar efter "Vraa-vraa" och "Tuii-tuii"

Man får passa sig i Riga dessa dagar. Läskigt stora istappar hänger
och dinglar 15 m upp....bara tanken på vad som skulle hända om
en sådan föll ner på en, få en att gå så långt från väggen man kan.
Lite jobbigt att alla andra flanörer tänker samma tanke. Det blir så trångt...

Saktfärdighet

Publicerad 2010-02-07 05:29:01 i Veckans Citat,

Tidig söndagsmorgon. Uppe klockan 06:00 för att jobba lite innan Sven vaknar. Jag och en kopp Earl Grey med mjölk. Lite bloggande innan jobbet börjar dock. Och dn.se.

Igår såg jag och Liene Avatar. Den gav mig djupa intryck. En riktigt bra film. Kanske lite väl tilltagen på slutet, men det hör väl till...

När Sven vaknat blir det en tur till parkerna. Lite lek och så siktar vi in oss på en Macchiato på ett café.

Nu jobbar vi!

Äntligen fredagsöl

Publicerad 2010-02-05 21:56:25 i Veckans Citat,

KLockan är nästan 23. Tjejerna håller på att somna, grabben är redan i drömmarnas trädgård och pappa har precis duchat och sitter nu framför svt och smuttar på en Staropramen. En hel jävla halvliter i min ensamhet. Egentid som det kallas i vissa kretsar.
Imorgon kommer svärföräldrarna förbi. Det skall vi fira med köttfärslimpa och semlor.
Näsya vecka: en tur till Ryssland. Kalla Karelen.

Ångpojkar

Publicerad 2010-02-02 13:17:58 i Veckans Citat,


Killen till höger håller värmen om pungen.

Grabben och jag svettades hela vägen till dagis idag. Ett rejält jobb att släpa på barnvagn+barn till dagis en snöig morgon som denna.

Nu blir det soppa. Och potatispankakor.

Grattis till Jimmy The Man som fyller 32 idag. Hurra, hurra, hurra, hurraaa!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela