lk

100 gram

Publicerad 2008-06-30 21:28:15 i Veckans Citat,

Vilken bedrift. Ikväll hade jag o Sven ff, L var på SATC med en polare, så vi fick lungt umgås på tu man hand. Började lite lungt med att vi fixade till hyllsystemet inne på toan, sen planerade vi utgång, men S ville annat i femton minuter. Han skrek sig röd. Drack lite vatten. Skrek lite till. Efter att jag visat honom hans ansikte i spegeln, under skrikandet, somnade han tvärt. Fick kanske en chock? ;)
Nu har vi knallat en 90 minutare, med pit-stop på Rimi. Sitter med ett glas rött och smörgås och slappnar av. Bedriften? Jo, när vi kom hem värmde vi upp 100 g bröstmjölk som mor så snällt lagrat upp. Sven drog i sig allt. Fort. Efteråt såg man i ögonen hur apmätt han var. Käktes lite på pappa sen däckade han. Vilken härlig pojk :)))

Nä, nu skall jag läsa lite blogg, DN.se, och varva ner. Imorgon blier det ett par timmar på jobbet....hur kul är det att åka till kontoret mitt i semestern? Nåja, månadsavslut är månadsavslut.

Nighty.

S

Publicerad 2008-06-30 07:08:31 i Veckans Citat,

som i Spanien. Riktigt skönt att tyskarna åkte på stryk! Spanien var väl värda att vinna detta EM.

Har läste lite blogg. Irriterat mig över en del, skrattat åt en del och skitit i en del. Det är sweet med bloggmorgon.
Idag bär det av till Svenska Ambassaden för attvisa upp familjen och lämna in en ansökan. Sven skall bli Svenne på rikigt!


Måndag. Semestervecka nr 2 av 3 möjliga har startat.

Härligt!

Publicerad 2008-06-29 19:33:50 i Veckans Citat,

Precis kommit hem efter en fin promenad genom parkerna. Håvade in fyra Jever och har nu endast en timme kvar till EM-finalen i fotboll. Go Spanien!!
För er som undrat: hundarna på stranden i Saulkrasti är inte våra! Men ack så söta, goa å fina!

Lugnt väder

Publicerad 2008-06-29 07:44:48 i Veckans Citat,

Aaa, en kaffe, ett par ostfrallor, en tuttesuttande son, en sovande fru och tid till bloggande. Strålande! Faan, rikigt fint väder idag. Hoppas det håller i sig, ty det nalkas grilllunch på balkongen.

Igår var Familjen på utflykt till Saulkrasti, en liten "resort", ca 30 km öster om Riga, vid kusten. Ett fint ställe, skulle kunna tänka mig att bo där. Agnese och Elsa var oxå där. Länges med kusten löper sandyner, täkta av krumma tallar. Vi knallade uppe på sanddynerna för att till sist landa ner vid stranden. Det var riktigt lugnt väder igår. Och varmt i vattnet.


Mamma Liene med Emmaljungan. De stora, feta, luftfyllda däcken fick
bekänna färg. MVG enligt min bedömning.


Här gick det lite trögt.


Baddags. Aller tvagning av liten hund. Vägran, men vi lyckades få i´na till
sist.


På väg hemmåt.

Nu.....BLÖJGNÄLL!

//H

Betraktelse

Publicerad 2008-06-28 07:44:42 i Veckans Citat,

Vandrade runt istan igår kväll och betraktade saker. Rörliga som stillastående objekt. Blanda annat betraktades dessa två skyltar, som finns att beskåda på Stabu St.

      
Svenkst tema               Finskt tema...?

O kolla in denna fina röda Hibiskusen som flyttade in i vardagsrummet i samband med Svens födelse.



Ännu en tidig morgon. Uppe i ottan. Filmjölk med nötter, kli o flingor. Idag....kanske en utflykt till havet =))

PS. Jobbar på Stadsbäver projektet. Hav tålamod. DS

Sovproblem

Publicerad 2008-06-27 03:59:50 i Veckans Citat,

Är det Spaniens vinst mot Ryssland som spökar? Eller en bortglömd fis som knackar på porten? Har inget svar, men vaken är jag. Klockan 04:54, en fredag. En semestefredag. Skickar in fyra bilder från en tur i parken som togs för ett par dagar sedan.

     

Satt på en bänk endast ett stenkast från stället där jag lokaliserade stadsbäverns middagsövningar. Har jag berättat om Stadsbävern i Riga? Lite Adidastema smög in samt ett och annat kort på gröna löv...i motljus :P

Håll utkik. Snart kommer ett reportage om stadsbävern. Eller City Beaver.

Spanien

Publicerad 2008-06-26 23:16:07 i Veckans Citat,

JAAA, jag är glad för Spaniens skull! Hoppas de nu slår fettyskarna med råge. Som min kära fru sa: "Ballack, he looks like wet pubis hair.....and has a shit face". That's a statement!
Så nu vet NI vilka Vï håller på i finalen.
Imorgon blir det utflykt, mer om det en annan gång.
//H

Līga och Jānis

Publicerad 2008-06-23 14:47:21 i Veckans Citat,

Idag har Līga namndag i Lettland. Och imorgon Jānis. Därmed firar man Līgo idag och Jāņi imorgon.....motsvarigheten till svenska midsommarafton. Om några timmar åker vi på festligheter.
Har precis tagit ut rabarberpajen från ugnen, duschat och rakat mig. Redo för att gå på partaj. Sven har långsovit och äter. Dricker.
Har regnat en del idag, men just nu skiner solen. Var på en långpromenad imorse. Första gången som jag drog fram regnöverdraget till barnvagnen. Verkar funka. Kollade in en ny park. Nice, inte så befolkad som de andra som ligger närmre centrum. Stan är tom. Alla är på landsbygden för att fira. Inte vi. Betong. Nu: rast, vila!

Säkerhet

Publicerad 2008-06-22 18:25:07 i Veckans Citat,

Söndag. Vilodag. Steg upp i ottan tillsammans med Sven, som i.o.f.s. knoppade igen. Har hunnit med att prova diverse solställningar ute på balkongen. Har gett resultat. Inte klibbafastilakanen-nivå. Det finns antydan till rand.
Tog en promenad till Central Market för att köpa lite grönt och annat smått o gott. Tokmycket jordgubbar i stånden men inte en enda kunde erbjuda ett par stackars rabarberstjälkar. Slutade med att jag lunkade igenom Stockman.
Det är skönt att gå promenad. Just nu ligger White Stripes och lurar i ipoden. Bra gångmusik. Vandrar i takt och smånynnar så att folk glor =)
Har fixat en skiva under Svens blöjbytarplastmattekudde. Insåg under monteringen att det 220 Volt ligger och lurar precis utom petavstånd. Protektionistisk som man är fixade jag till faran med lite tejp och att sillaburklock från gårdagen. Resultatet ser ni nedan.
Hur var eran midsommar? I Lettland har den precis börjat. Imorgon blir det öl, mat, bastu och ett dopp. Kanske.



Jahapp, kvartsfinal nummer fyra fotbolls EM. Italien v.s. Spanien. Spanien vinner. Ryssland tar hem guldet. Tyvärr...

Semester 08

Publicerad 2008-06-21 15:07:24 i Veckans Citat,

Första dagen på sommarsemestern 08 har startat. Solig morgon, kontinental frukost (Liene avböjde frukost på sängen...), lite fix på balkongen, sola, kort besök av svärmor och svärfar, samt allmänt tänkande på det som varit och det som komma skall. Det är en konst att kunna varva ner från jobb och den stress som det ger. Med Sven är det enklare! Direkt en anledning att inte gå och grubbla. Det finns inte tid till det. Just nu sover Sven. Mamma är och fixar naglarna. Lugnt och stilla hemma. Snart väntar en liten shoppingrunda och kanske en promenad. So long.


Första semesterfrukosten 08. En färsk, oöppnad Tekniskens Värld till kaffet.....mmmm

Sven o Delsbokaninen

Publicerad 2008-06-19 04:25:29 i Veckans Citat,

Mamma genomförde en ny fotosession med Sven och Delsbokanien. Här ser ni resultatet efter att ha druckit mjölk i en månad. Trogna läsare går scrollar snabbt tillbaka till föra bilden på samma tema....för en liten jämförelse!

Semester och en inbjudan

Publicerad 2008-06-19 04:10:03 i Veckans Citat,

Riktigt usel sömn denna natt. Klockan är fem i fem en torsdagsmorgon och jag har mer eller mindre varit uppe sen tre. Normalt? Njet. Kanske ett resultat av depression efter förlusten mot Ryssland i sista gruppmatchen i fotbolls EM? Eller är det krångel med magen, efter att ha tryck ner mycket god parmaskinka mm precis innan läggdags? Skitsamma, jag är vaken, punkt
Har hunnit med Polen denna veckan. Nu återstår att runda av det hela för att imorgon eftermiddag åka hem och veta att tre fina semesterveckor väntar. Så skönt. Inga planer. Bara vara hemma o njuta! Bygga lite. Vila. Äta. Sola. Bada. Fiska.

Sven är en månad nu. En ståtlig pojk. Just nu sover han tillsammans med mor i rummet bredvid. Fint.

Ok. Jobba lite. Kanske. Sen frukost.

BTW: såg att Johan avverkat 2.5 km meddelst löpning. Och det verkar som att hans bror har funnit ett intresse i löpning. Vad säger ni? Fegar ni på att komma till Riga och springa en halvmara nästa vår?

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela