lk

Fyra konsonanter

Publicerad 2009-07-31 21:45:21 i Veckans Citat,

Melker....jag VET inte. Polska är helt galet emellanåt. Varför inte göra om det till Chtytno, som det låter som. Eller kanske Styttno.

Nåväl...nu drar vi snart ut på roadtrip. Lagade en underbar middag, fyllda makaroner...modell större. Nerskjölda med Moldaviskt vin. Nice!

Imorgon blir det 160 km snabbköra för att hämta pass som någon glömt. Väl tillbaka i Riga lastar vi in hela gänget för att rikta Hondan mot Kaunas, Litauen, där vårt första pitstop väntar. Sweet! Skall bli så kul!!!

G´nite!

Home, Sweet home!

Publicerad 2009-07-31 07:14:57 i Veckans Citat,

Hemma igen! Sitter i min ensamhet i vardagsrummet och jobbar, betalar räkning och lyssnar på SR. Nice! Vid lunch kommer frugan, sen bär det av till bröllop. Ikväll dundrar Sven, svärmor och svärfar in. Och imorgon drar vi till....Polen!!
Har hyrt ett hus i en liten by ca 15 min från fabriken. Så det blir lite jobb samt härligt familjeliv i nästa vecka. Ser fram emot det!

En bild från i onsdags. Ungdomscup i fotboll på en plan i närheten av hotellet. Hörna. Inget mål, men fem minuter senare drog en anfallare i röda laget (Hossmo BK:s färg!) in en halvvolley i bortre burgaveln. Skitsnyggt anfall. De röda dominerade. Stort.



Happy Friday folks!

Mer kantareller

Publicerad 2009-07-26 22:33:54 i Veckans Citat,

Tillbaka i mitt kära Polen efter en veckas semester. Började med en svettig timme i planet på flygplatsen i Riga. Problem med incheckningen gjorde att jag satt inklämd en timme extra (totalt 2,5) mellan en flygplanskropp och en hårig liten man.
Nu sitter jag med stinn mage efter en braksöndagsmiddag och pillar på datorn. För all er som inte visste:
även Polen (i detta fall kan jag bara tala för nordöstra delen) kan stoltsera med att vara kantarellrikt. Det var fullt med försäljare utefter landsvägen när vi for förbi med taxin vid 18-tiden. Nice!

Nähe, dags för en Mankell och lite sömn. Besök av fem tyskar väntar imorgon och resten av veckan...preussisk stil utlovas. Kanske.

Gonatt!

En del av semestern

Publicerad 2009-07-25 08:23:19 i Veckans Citat,

har vi tillbringat i Heaven. Sandlådan. Rätt skönt att koppla av medans lillen gräver. Har två favoritställen: i parken långt bort och nere vid kanalen.


Sandlådan långt bort där det finns en sliten hängbro som passar perfekt
som vilstol.

Böter o kantareller

Publicerad 2009-07-24 20:54:50 i Veckans Citat,

I förmiddags satt det en rosa liten manick på vänster framhjul. Det var bara att stånka till bankomaten och ringa upp den ansvarige. Svens fredagspeng gick åt till att betala hela kalaset. Där fick vi (än en gång...) för att glömma bilen på gatan. Garaget blev helt plötsligt dyrare...

    
Pissigt väder....                    .... i väntan på att komma loss.

Det har varit en lugn och skön dag. Fixat hemma medans Liene var ute med en polare. Ikväll var jag och Sven på en tur ute på stan. Till vårat nya stammishak: sandlådan. Rikigt soft. Farsan lyckades förstöra hink nummer två denna sommaren. Han ska ge faan i att baka stenhårda kakor. Sen lagade vi kantarellsås till morsan. Nu: en kall Jever. Mmmm fredagskväll!


Rikligt med kantareller blev det. Det är en av fördelen med att bo i kantarell-
rika trakter :)

Sista

Publicerad 2009-07-24 13:50:45 i Veckans Citat,

Sista semesterdagen för denna gången. Om en månad är det dags igen. Mer semester!

I onsdags var vi (jag och Sven) som sagt ute på en liten trekkingrunda. Här har ni en bild från Gauja. Det är fint där. Kanske lite mycket mygg på vissa ställen. Sven har rivit sig i hårbotten i ett par dagar nu :(


Far o son på trekking i Gaujas nationalpark.

Sitter och tar det lungt framför datorn. Liene är ute på stan med en kompis. Har tydligen
fixat en bröllopspresent till en kompis som gifter sig nästa fredag. Sven sover och har gjort
så i två timmar! Soppa väntar på honom.

På söndag bär det av till Polen. Igen. Frams tills dess skall jag fortsätta slappna av tillsammans
med min familj.

Ha en fin fredag!

Trekking, en sjö och en låda

Publicerad 2009-07-23 15:55:39 i Veckans Citat,

Igår hade jag och Sven en heldag tillsammans. Grabbigt värre skulle man kunna tro, men vi var ganska lugna hela tiden. 70% av dagen gick till att trekka omkring i Gaujas nationalpark. Ritkigt mysigt. Sven var glad att få komma ut från betongen. Det inbillar jag mig ialla fall. Som gammal scout vill man ju föra traditionerna med "ett nära till naturen" liv.
På kvällen blev det en tur till sandlådan.

Sitter hos svärföräldrarna och har det gött. Har precis kommit hem från en tur med barnen ner till sjön. Sven har grävt en del och vi badade ett par gånger. Han vill så gärna hoppa iväg från farsans famn och svälja hela sjön. Inte ännu min son...kallsupar kommer du få nog av.
Innan badet lekte jag och svärfar häst och plogförar. Jag var häst. Drog plogen säkert 150 m genom potatislandet. Starkt jobbat Brunte. Efter det köpte vi brädor till en ny leksakslåda. Det är dags att få lite ordning på torpet!

Later!

Peter

Publicerad 2009-07-17 22:14:35 i Veckans Citat,

Oj. Jag åt för 400 spänn och kände mig nöjd. Bruchetta och en fin fisk med potatismos och börnoutsås. En bra blandning som sköljdes ned med Karhu och 16cl husets. Espresso på det. Men!....fem minuter efter att jag stilla lämnat stället kom den. Hungern...eller skall man kalla det efterhungern?! Så nu sitter jag här och skrapar på minibardörren efter att ha svalt en kopp te tillsammans med en muffins och en liten påse cashew....(okej: te och nötter..)

Peter Brahe..eller Pieteri Brahe nånting grundade denna lilla stad vid en sjö i Finland. Nu skall jag ge Bolt en chans.

Rysska karelen, sisu och en sauna.

Publicerad 2009-07-17 17:39:53 i Veckans Citat,

Äntligen lite kontakt med omvärlden!!! Har varit utan IT sen i måndags. Orkade inte böka igång VPN:en från Karelen. får väl skylla mig själv. Idag kom jag tillbaka till kära EU efter att ha viftat mig igenom en Ryssk gränskontroll. Vifta; d.v.s. dra fram passet 4 ggr. Hehe...nu har de nog koll ¨på vem jag är.
Sitter på Scandic i Kajaan, i Finland. Ligger ungefär i höjd med kära Skellefteå. En mysig liten stad. Återkommer med detaljer. Först skall jag ta en bastu och käka nere på stan bland alla blonda knivälskare ;)

Innan jag drar ner till våning 0 (bastun ligger i källaren) får ni bildbeviset på riktig finsk sisu. Innan styrkepasset hade jag flåsat uppför i tre 3 fkn jäkla kilometer. Ungefär som att springa uppför ölandsbron ggr 3. Baaah...

       
Armar                                    Rygg                                     Axlar

//Kaari

Underhåll

Publicerad 2009-07-13 07:51:54 i Veckans Citat,

Öken. Sitter och väntar på att 8 beiga resenärer (varför är beige en go färg på sommaren?) skall fixa till sina biljetter. "Vi får inte igång vänster motor...", och så ställde de in det flyget. Slutar nog med att jag åker hem och väntar en dag innan det bär av till Karelen....hur går det med mitt visa då? Kommer de stoppa mig på gränsen? Vem faan vet? Nu är det bara sex beiga kvar. Lyssnar på REM, varför vet jag inte. Ganska svängigt. På ett lungt sätt. Hehe, jag tog körkort en gång i Athens där de hör hemma. REM alltså. Haha, jag har tagit tre körkort i mitt liv. Hittills. Nu håller folk på o springer över mig. Resenäääärer. Beiga. Gula. Röda. Fina. Ful. Jag e less. ;)))

Söndagslivet

Publicerad 2009-07-05 21:35:38 i Veckans Citat,

Hej. Polensöndagskväll. En väldigt kort, men dock mycket bra helg tillsammans med min kära familj. Vi har bara varit vi, grillat lite, varit på marknaden och köpt en massa gott och myst därhemma.
Imorse var jag och Sven på en fin promenade genom Gamla Stan i Riga. Tittade till att Daugava sköter sig mm. Här följer en resumé med tillhörande bilder.

Vi slank in genom grindarna på Verman Darzs för att kolla in att de som sköter rosorna sköter sig. Jodå, det såg bra ut.


Efter det bar det av genom G:a Stan. Polisen städade upp de sista lörsdagsnattsklubbkidsen. Sven kollade in dagens utbud i blommorna för turisterna. Såg dyrt och färggrant ut.


Oj! missade att han gjorde en Marylin upp på platån precis invid Frihetsmonumentet.
Detta häne innan G:a Stan. Ni som känner Riga vet ju att man knallar förbi monumentet
innan man kommer ner till Gamla när man kommer från vårat håll.

Efter fem minuter kullersten uppenbarade sig Daugava. Allt verkade vara kvar. Bron,
vattnet, stränderna...tryggt!


Svempa hälsade på parkarbetarna som slet med lördagens nedfall. Skräp.


Sen var det matdags. För Daugavaduvorna. Ett ganska tajt gäng som hänger nere
vid floden. En albino har lyckats ta sig in i hirearking. Inte illa. Sven fick vara med i matningen
efter att ha fått en skiva bröd av en av en snäll parkarbetare. En kvinna. Sista
brödbiten stoppade Sven bestämt i munnen. Det var ju trots allt över en timme sen
han fick välling....



Sen drog vi fram sheriffhatten. Agerade trafikpolis i tre minuter. Inga napp.


Mycket kultur hann vi inte med idag, men dock en staty och fontänen som
följer. Eller skall man kalla det arkitektur?


Efter att ha passerat igenom G:a Stan en andra gång svängde vi runt operan
för att inse att de har sommarlov. Jag som hade tänkt köpa ett par biljetter
till mig och min fru. Nåja.
Sven fick tio minuter på att göra vad han ville vid fontänen nedanför operan.
Det blev allmän inspektion, stenkast i vattnet, samt en hel det tempcheck med
båda händerna. Och en pappa som höll i byxlinningen för att han inte skulle doppa
hela sig.

Inspektion:


Tempcheck:


Dags att hugga in på kycklingsallad och sen runda av denna helgen.
En intensiv jobbvecka väntar!

Ha en skön kväll!

Semester

Publicerad 2009-07-02 22:25:16 i Veckans Citat,

Semestertider i Europa. I Sverige Almedalas det och regeringen laddar för kommande halvårs ledarskap inom Unionen. Politik. Ganska intressant. Själv sitter jag i kallingarna på stammishotellet i Polen. I vanlig ordning. Lite mulig i sinnet efter att ha läst ett par artiklar om baltikumkrisen. Det är inte kul. Livet går vidare. Som en kollega sa angånde att svenska banker har ca 500 mdr SEK i krediter i Baltikum: "Svenskarna försöker väl betala tillbaka för det man inte gjorde, eller rättare sagt gjorde under andra världskriget". Det ligger kanske något i det. Jag har närmare till Riga, än vad jag har till Stockholm. Fågelvägen iofs. Och inte var det någon som berättade för mig om hur folk förtrycktes i den delen av världen när jag gick i skolan. Inte mycket ialla fall. Blunda och inte bry sig. I veckan berättade en fd kollega om hur de på 90 talet var helt lyriska av att kunna köpa 2nd hand kläder från bl.a. Sverige som hade t.ex. lite rosa färg. Det var lyx då. Idag gäller iofs annat. Gucci t.ex. :P
Pust.
TGIF imorgon!

Dagens bild: polsk sommarkvällsfura. Har många tankar om den.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela