lk

Faster o semester

Publicerad 2008-11-20 13:58:16 i Veckans Citat,

Har det bra. Två dagar ledigt. Faster Erika på besök. Svens faster. Hämtade henne på flyget imorse o nu slappar vi hemma i lägenheten. Sopplunch väntar. Lite blåsigt och grått ute. Gäsp. Tända ljus och nybakta pepparkakor. Fuskade och köpte med en påse från bageriet nere på gatan. Julkänslan kanske kommer tidigt iår...Vad bör jag önska mig i julklapp?

Efter fyra dagar

Publicerad 2008-11-19 12:11:35 i Veckans Citat,



Så här trött är jag på jobbet ibland. Passar på att lunchblogga medans lunchkoman lägger sig. Grymt trött efter fyra dagars småfestande. Fredag: Sven fyllar 6 månader och en polare från Sverige var på besök. Lördag: svärfar fyllde 67 och jag fick med mig en flaska OP till kalaset. Söndag: rast, vila. Lite öl. Måndag: gäster, finmiddag med mycket vin. Igår: kolsoppa med hemgjord körsbärssnapps. Puh.

Och så här glad är Sven ibland.


Lite sne me ögona. På bild. Inte in reality.´

Vem längtar mer till julledigheten än jag?

Frihet

Publicerad 2008-11-18 01:33:59 i Veckans Citat,

Jag tror jag har varit inne på ämnet förrut. Frihet. Kanske var det när jag beskrev känslan av att åka över gränsen genom Tyskland - Polen och inte behöva visa pass...
Just nu tänker jag på folket som bor och härstammar från det land jag bor i. Lettland. Idag firar de 90-års dagen för deras första självständighet. Den andra kom 1991. INGEN av oss svenskar som inte fått lära oss ett dugg om Sovjetunionens okupation av diverse stater, kommer aldrig förstå vad det innebar/innebär för människor som bodde/bor här.
Frihet är något som alla människor skall ha.

Hmm..kvällen har varit bra. Dags att knoppa. Klockan är 2.30. Snart vaknar nog Sven.


Lettiska färger.

Förändring

Publicerad 2008-11-17 13:37:26 i Veckans Citat,

Ena sidan av huset...



Och så till den andra...



Det slutade med snö och hagel.

Hör svettas vi och jobbar för att få ihop grejjerna tills det att festen börjar. Kul att fixa. Just nu: broccoli orgie.

Surkål!

Publicerad 2008-11-17 11:43:07 i Veckans Citat,

Det luktar surkål i lägenheten. Sven sover och mamma o pappa tittar på film. Promotion, en fin komedi som handlar om just det: promotion.
Idag är det lite kallt, solen skiner och det blåser. Bra åkväder med andra ord! ;) Ikväll har vi gäster och skall fira 90 årsdagen av lettlands förrsta frihetsdag. Så därför sauteras surkål och fixas gråa ärter med fläsk o lite annat smått o gått. Nice.
Skönt med ledigt! Ha en fin måndag alla ni andra som jobbar o sliter.

Nu har det ordnat upp sig

Publicerad 2008-11-16 09:32:53 i Veckans Citat,

En halv flaska OP och ett par öl senare ordnade det upp sig. Alltså gårdagens och fredagens små fadäser. Har stoppat i mig alldeles för mycket mat och sitter och ruvar på ett monster. Hoppas han inte ryter för mycket bara.
Gårdagens födelsedagsfirande var lysande. God mat, soppa och sallad, med snapps, hemmagjord juice. Ett par timmars sömn och sen en tårtbit efter det. Lysande!
Sven fick en trumma, som för ett förbannat liv, i födelsedagspresent av moster nr 1. Sweet....tur att hn inte sitter helt stabilt ännu, med tanke på att han inte når att slå till den från liggande. Men snart bryter nog härligheten ut... :)))
Ha en finfin söndag. En annan har ju två dagars ledighet till att se fram emot. Monstret mullrar...

En boostad Sven

Publicerad 2008-11-15 11:25:24 i Veckans Citat,

Miss nummer två. Faan, helgen har börjat riktigt uselt. Men!!! Det kan bli bättre....
Och vad var då miss nummer två? Jo, jag hade tydligen tagit dubbel dos av vällingpulvret...eeeyh, Sven var glad...och mätt! Mamma var inte lika glad när hon luskade ut min miss i vällingköket. Well...grabben verkar må fint. Lite extra mjölk har vl ingen dött av?
Snart dags att dra till svärfar som firar födelsedag idag. Sweet!!

En miss i planeringen

Publicerad 2008-11-15 05:32:27 i Veckans Citat,

Aj.AJAJAJ!!
Nu är Sven 6 månaderoch en dag! Igår var det hans stora halvfödelsedag. Hade planerat in en kakorgie samt ihopmontering av hans nya barnstol. Men i o med att farsan glömt släcka kupelyset i Hondan fastnade morsan i bilen efter att ha gått i regn. Sedan fock hon vänta i en knapp timme tills ett par halvdryga servicekillar kom. Hon var hemma vid 22:30.
Pappas popularitet var...är ;) inte på topp. DET var en miss i planeringen.
Hur som haver. Jag o Sven var hemma och fick besök av en f.d kollega. Nice. Fläskkotletter från Virginia. O lite vin.

Nu står jag här med no2 pockandes på dörren. Sven vaknade vid fem och jag har order om att Hondan måste till service klockan 8. Blir nog till o rida ut en timme på soffan.

Till sist: fyra dagars ledigt!! Långhelg, ty på tisdagen den 18:e Nov firar Lettland 90-årsjubileum av första frihetsdagen efter 1:a världskriget.

Nu jä..arrr. Nummer tvååååå!

Avslappnat

Publicerad 2008-11-12 23:11:02 i Veckans Citat,

Faan vad skönt! Hela familjen kraschade i sängen efter middagen (ca 19:30) och vaknade vid 22:00. Nu sitter man här, midnatt, och dricker upp rödvinet som blev över från Fars dag. Just det! Grattis all blivande och varande farsor. I efterskott.

Bomben

Publicerad 2008-11-11 11:23:08 i Veckans Citat,

5.25

Steg jag upp idag. Nu är klockan snart 7:00 och det är dags att pallra sig iväg till jobbet. Har hunnit med en 25 minuters löprunda genom parkerna, samt kokat ägg. Sitter o smaskar just nu. Gött.

Sorry...

trogna läsare...(få se nu, kanske tre stycken av den varan ;)...för ännu en bloggtorka. Bomben är förklaringen.
Det hände som så, att den 16 oktober beslutade bolaget att lägga ner en av två fariker i Lettland. Ca 400 fick gå hem den torsdagen med beskedet att de fått sparken. Det var bomben det. Jag fick reda på det den 15:e, därav väntan på att en bomb inom mig var på väg att brisera. Ganska weirdo att veta att alla de man gick runt o pratade med den 15:e inte visste om vad som skulle hända den 16:e. Höll på att fälla en tår. Men svalde en stor klump istället.
Så den senaste månaden har varit lite chockartad, kan man lungt säga. Det börjar lägga sig nu.

(Nu är det lunch....hann inte skriva klart imorse)

Mitt ansvarsområde finns inte längre i den nya organisationen. Har fått lite erbjudanden från bolaget som vill ha mig kvar. Så nu funderas det hårt på framtiden. Inte så enkelt att på momangen byta till en ny uppgift som kanske innebär mycket resande, kanske t.o.m. en framtida flytt till annat land mm. Speciellt med tanke på att man har goa Sven och Älskliingen därhemma. Men...det löser sig säkert. Denna veckan är faktiskt första veckan som jag börjat vakna upp ur en liten chock och börjar få upp ögonen över vattenytan. Ett tag låg jag tamefaan nere på botten o draggade.

Solen skiner här. Tog tillfället i akt och gick på en liten promenad runt sågverket. Nice. Man får se till att njuta av det lilla ljus som erbjuds dessa mörka o kalla tider ;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela