lk

Schengen

Publicerad 2008-02-09 08:43:05 i Allmänt,

Har varit i Polen sen i onsdags. Kom hem igår natt och har nu vaknat bredvid min kära och en liten tendens till svideri i halsen. Samma inställning som Melker gäller. Dock ingen Hawaii-kassler.

Tror jag touchat ämnet innan, hur som haver så måste jag komma tillbaks till det: Schengen avtalet och dess fantastiska effekter. Reste via Berlin till nordvästra Polen i veckan som varit och upplevde för första gången hur det kändes att passera den statsgränsen utan nån som hels kontroll. Vackert. En svensk som jag kan aldrig förstå hur en polack kan uppleva denna förändring, speciellt inte de som växt upp med järnridån. Tänker på alla männsikor som levt i stort sett helt isolerade från varandra under lång tid. Något som vi trygga Svenskar sällan ägnat en tanke till. Isåfall en väldigt snabb och glömmabort-tanke. Öppnande av gränser mellan stater är vacker och borgar för en stabil tillvaro för folk o fä. Va inte rädd för att lära känna varandra. Att möta nya människor från andra länder och kulturer ger mig livskvalitet....för mig ialla fall.

Så schweinigt skönt att komma hem till La Familia igår kväll. Självklart tajmades diverse kramper in med min tripp till Polen. Så det var med stor glädje från alla inblandade som Far kom hem. En familj mår bäst när de är tillsammans. Gruppen...

Idag: ett sjudundrande semlabak. Totalmissade Fettisch-Tisdagen.

Ryggen Ömmar

Publicerad 2008-02-03 21:03:08 i Allmänt,

Sådärja! Färdigmonterad och fin står kå-måden i sovrummet och väntar på våren. Och ryggen min är lite sliten efter en strävsam men intensiv klättring upp till sjätte. Tjurskallig som man är togs alla trappor utan vila. Fnissade lite skrytsamt när jag öppnade monteringsanvisningen, som visade en bild på att man inte skall bära den själv.
Annars....en vanlig söndag. Läste lite DN imorse. Såg att Kenya kämpar vidare med efterdyningarna sen valet. Jobbigt. Ätit god söndagskyckling och fixat i hemmet. Hann med lite jobb och planering inför veckan som kommer. Polen onsdag till fredag.
Just det...vi snackade ihop oss om TV-spel. Idén får ligga på hyllan tills vidare. Vill inte att L skall överföra en massa blingblong till barnet...säkra kort här. Mer knyppel och knåp.

Gonatt.

En Halv Meter

Publicerad 2008-02-03 10:02:19 i Allmänt,

Hola!
Tack för kommentarer angående spelkonsolernas positiva o neg sidor. Speciellt till Melkers utlösning!  ;))
Jag skall följa "Töm henne på allt" och sen slå till. Tror jag. Kanske inte är så smart att locka in bebben på blipp-blopp stigen innan han ens sett dagens ljus.

Lite sliten efter IKEA besöket i Helsingfors. Schysst resa, kommer säkerligen göras om nån gång. En snöslaskig bilresa via Pärnu till Tallin i fredags. Stannade i Pärnu och käka fajitas och hoppades på att få bråka med parkerngsvakter. Efter blaskhasande till Tallin, landade vi på Tallink Conference and Spa nere vid hamnen. Ett hotel med en stor sjujäkla poolavdelning i mitten. Coolt. Visst. Men i.o.m. att hela poolen drällde av Koskenkorvas (läs likbleka finländare i kallingar o diverse andra mer eller mindre porriga textilier) blev det ingen stilla simtur för det äkta paret Norberg. Dock en skön vila samt en festmåltid.
Aptidig lördag med färja till Helsingfors. Jäkla smidigt, bara ett par timmar över Finska Viken. Sen.....IKEA. Maratonshopping i fyra timmar. Mellanlandning i restaurangen. 25 köttbullar och en Dajmkaka senare plockade vi ihop det sista från Tag Dig Själv (i skrevet) och landade i kassan. Och där hände det: En Halv Meter (64.3 cm för att vara exakt!) kvitto printades ut efter att expediten blippat allt vi hittat.
Nu är det bara en sak kvar, nä två:
1. Bära upp en barnsäng
2. Bära upp en gul kommod
6 trappor. Must!

Faan vad det luktar tasty i lyan. Min ömma fru steker biezpeins placeni?i!!! Mmmmumma. Brunch väntar.

PS, 360 eller Wii

Publicerad 2008-02-01 06:48:20 i Allmänt,

Eyyh, supersmarta människor: vilken spelkonsol kommer skänka mest glädje? Jag funderar på att köpa nått till frun. Lämna gärna ett tips...

Förbannade blåst. Vi åker till Tallin idag och imorgon, tidigt i ottan, tar vi en färja över finska viken till Helsingfors. Det skall shoppas på IKEA är det tänkt. Håll tummarna för att vi tar oss över havet.

Just det! Ledig dag idag. Bästa. Ingen sovmorgon...någon bokade frisören till klockan 8:15. Dags o dra.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela