lk

Tillbakablick

Publicerad 2010-08-29 08:27:17 i Veckans Citat,

Skrattar. Ler. Minnen. Sitter och blippar igenom iPhoto och hittar precis en hel del klockrena bilder. Denna är tagen under frugan och min första "ensamstund" efter det att pojken kommit till världen. En fin Golden som har sina knep i boxningsringen...
Han liksom hoppar upp, och slår rill bakifrån, med rak svans :)

Gammal bild.

Publicerad 2010-08-28 21:40:21 i Veckans Citat,

I brist på annat.
Vi har plockat svamp idag. Det blev en ganska bra skörd med Karl Johan svamp och en liten burk med
kantareller. Imorgon blir det svampsås med potatis till middag.
Inga fästingar här. Vad vi har sett. Det finns annars gott om dem i skogarna här.
Jag har bestämt mig. En vacker dag skall jag bli bonde.
G´nite.

Namnsdag och Ett år.

Publicerad 2010-08-23 21:11:34 i Veckans Citat,

Kvinnorna står för jubilartemat under Augusti. Min fina lilla dotter fyllde ett år i lördags och frugan hade namnsdag i onsdags förra veckan. Det firas. Ikväll halades en Hono Lulu pizza hem, samt en pava Chardonnay...
Ooooojojoj. Grabben är för skön. Han kom smygandes vid bordet. Och väste fram: Eeeeejam guuuulet... Kom, så går vi och lägger oss. Dags att lyda order ;)

Pumpa

Publicerad 2010-08-19 08:13:39 i Veckans Citat,

Val. Debatter. På TV och i radio. Jag blir lite svettig i armhålorna. Stressad av deras gnäll. Vad skall man sikta in sig på i valet. Jag har en plan...

I förra veckan, under tältandet, upptäckte grabben till sin stora förvåning att det fanns stora orangea pumpor i trädgårdslandet. Första reaktionen var att han stannade på säkert avstånd och sa: nobias...typ: jag är rädd. Att bli rädd för en pumpa kan ju alla bli. Som god fader visade jag honom att detta inte var någon farlig best, utan en oskyldig grönsak som man kan klappa. Och det gjorde han. Klappade pumpa. Efter denna stund var det pumpaklappning både morgon och kväll.

Imorse var det fler pumpor i mitt sommarliv. Passerade en "weedig" trädgård helt proppad med pumpa plantor. Undrar om det grodde mer saker där...det handlar ju trots allt om Good Old Poland..!

Dags att jobba. Squid på temat.

En missionär från Dallastrakten

Publicerad 2010-08-17 06:21:09 i Veckans Citat,

Jag reser ju ganska mycket i mitt jobb och har så gjort det senaste ett och ett halvt året. Det funkar bra för mig och min familj. Saknar såklart dem mycket och ibland grämer jag mig lite för att inte kunna vara där varje dag. Snart får det bli ändring på det!
Well, tillbaka till resandet. Igår hamnade jag bredvid en missionär från en liten stad utanför Dallas, Texas, som jag pratade med under flygtrippen mellan Riga och Warsawa. Han var riktigt jordnära och skön snubbe. Vi snackade om både det ena och det andra. Inte så mycket missionerande, men han fick mig att bli lite intresserad av att läsa bibeln. Någon gång borde man kanske studera den.

Nu har jag precis kommit hem från en tidig löparrunda. Skall duscha och gå ner och äta en ordentlig frukost. Mycket står på agendan idag. Och hela veckan! Skall bli en kul vecka här i Polen. På onsdag drar jag och en polsk kollega västerut och på torsdag kväll blir det lite vandring i Warsawa, om jag hinner med.

Gösen från förra veckan:

Svetten lackar!

Publicerad 2010-08-13 13:46:34 i Veckans Citat,

Tror banne mig att det är en Indinsommar på gång. I september kommer den frågan avgöras.

Har precis avslutat en liten tältsemester hos goda vänner som har en liten stockstuga vid en sjö. Lyckades till sist fiska upp en liten gös (släpptes tillbaka) samt en lite fin sommargädda som ligger och fryser i svärmors kylskåp. Barnen älskar tältandet och sover finfint. Pojken har levt livet utan strumpor och skor. Den mannen kan konsten att känna sig hemma lite var som helst. Ialla fall efter ett tag...

Dags att besöka Avsatsen. Vissa kanske förstår. Melker? =)

Israel mm

Publicerad 2010-08-05 21:15:46 i Veckans Citat,

Äntligen en uppkoppling. Sitter på mitt "stammisfik" på Chopin Intl Airport i Warsawa och är lite upprörd. Som jag nämnde i förra inlägget (via sms...gillar inte riktigt hur det presenteras...) hamnade jag bakom tre israeliska militärer i kön till säkerhetskontrollen här på flygplatsen. Det var inte ensamma. En stor grupp med både blåa grabbar och gröna tjejer kom upp bakom. Fick med ens lust att fråga dem framför: "What's the best with working for the Israelean military"...men det hände aldrig. Blev lite arg inombords. För att de ockuperar och krigar. Fan. Lägg av! Det enda jag lyckades säga var när en av dem framför "pep" i metalldetektorn tre ggr och de fick ta av sig skorna: "That's the boring with being a military: you have to take of your boots all the time.." De glodde =) Och log. Särskilt den äldre med virkad sån där huvudbonad. Vad heter den nu igen?

Jaja. Nog om det.

Läste ut Legionärerna av Per-Olov Enqvist ikväll. En av det bättre böckerna jag läst. Kanske inte så konstigt med tanke på vad den handlar om.

Nu skiter vi i det här. Skall köpa lite av svärmors favvochoklad och ladda upp inför hemkomsten. Härligt!

3:e Augusti

Publicerad 2010-08-04 06:30:28 i Veckans Citat,

Jaha! då var det dags för ännu en arbetsdag. Har lyckats med konsten att stiga upp klockan 05:30 och dra ut och springa en liten runda. Är jag frisk? Skönt är det. Fast det går sakta...inte i gammal go form, men en dag skall jag vara tillbaka där!!

Här kommer en liten bildserie från gårdagen. Lite barnvakt på morgonkvisten. En kaffe på Coffee Nation. Lekpark vid kanalen. Far och son i sanden. En annan lekpark. Kor på vägen i Polen. Och en stadig middag.

     

   

Inte den bästa kvaliten på bilderna. Tagna med min Såni Erikson. Inte held nöjd med G900.

Är det nån som har erfarenhet av SE Xperia? Isåfall...är det nått att ha?

Till sist: Hoodet!! Kom hit och hälsa på under sensommarn!! 

Domtorget

Publicerad 2010-08-01 08:32:33 i Veckans Citat,

Sitter och funderar på att björna. 25 kilo barnrumpor tittar på Shaun The Sheep, en suttar på Sverigekontrollen och den andra pillar med tårna. Lugnet ligger som ett påslakan över varma sommarkroppar.

Igår kväll tajmade jag och grabben in ett tremannaband som spelade lite blues nere på Domtorget. Kan rekommendera den platesen inne i gamla stan. I år har de boostat ölträdgårdarna. Finns verkligen plats för en hel armada.


Här satt vi i fem minuter och pratade på mobilen med faster E.

Idag kommer svärföräldrarna på besök. Skall festa till det med en mustig nötköttsgryta. Fast det förutsätter att jag kommer loss från Shaun och runtikring.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela