lk

Piggelin

Publicerad 2010-07-31 11:00:18 i Veckans Citat,

Dert var ett tag sedan jag sprang omrking i blåröda speedos på Ekö badplats och köpte piggelin av Rök-Rune i kiosken. Idag skall vi inviga glassmaskinen som inhandlades efter att förslaget gått igenom familjerådet. Spännande! Hellre ger jag barnen två glassar där jag vet vad som stoppas i, än en där innehållsförteckningen enbart innehåller koder.

Lunchen är över. God fisksoppa som blev över från gårdagens middag. Vore gött med en tupplur. Får se om barnen tillåter det.


Förmiddagens lekparksbild.

30 Juli i bilder

Publicerad 2010-07-30 20:17:05 i Veckans Citat,

Dagen har varit bra. Lite jobb blandat med en del barnpassning. Pojken var upp i ottan, så det var bara att ta thuren vid hornen och masa sig upp. En kort morgontur till lekparken med sand. Försökte slumra i en klätterställning...


Funkade sådär i en morgonpigg grabbs närvaro. Gick till Rimi och handlade frukost och på vägen hem fångade vi in en solros till tjejerna.

Innan sena middagen han vi med en tur till. En liten bildserie från den turen.

   

Sandkakor. Öltorget med nyrenoverad teater i bakgrunden. Breakdance på dito.

Nu softar vi framför Nya Vågen, en återkommande musiktävling för unga talanger.
Lite väl Rysskt.

Hemma!

Publicerad 2010-07-30 00:27:43 i Veckans Citat,

Det funkade att åka på 13:e raden med LOT airlines. nu står jag här på stora toan med tandborsten i truten och pillar med datorn. Sista jobbmailet för idag. Gaaah, vad håller man på med. Vem bryr sig om jobet kl 01:27??!

Jag.

=)

Sov gott.

Fyrerns avstamp

Publicerad 2010-07-28 22:55:14 i Veckans Citat,

Sitter på hotellet i good ol' Szczytno i Mazurien i Polen. Tog en bild på den lilla sjän som ligger ett stenkast från hotellet....

Här i krokarna gömde sig en viss tysk under andra världskriget. Säkert lagomt långt från alla fronter, öst som väst... fegis. Jag har inte varit och kollat in bunkern. Den finns i närheten, dock sprängd i småbitar, så m.a.o. inte så mycket att se...enligt de som vet. Men kanske de har fel. Ialla fall...torget inne i stan hade namnet av denna herren för i tiden. Inte längre. Tog nog inte långt tid innan de bytte till någe bättre passande.

Här en liten teaser från semestern i Norge. Skall lägga upp lite fler bilder därifrån framöver. Fick mersmak efter resan vi gjorde till Telemark i förra veckan. Mer Norge! =)


Inga mygg. Fjäll runtomkring. Tyst. Natur. Blåbärsriset in på knuten.
En liten gård med två hästar....tja, ett drömställer för mig :)

Och en hängmattaah!

 

Morgonkaffe

Publicerad 2010-07-23 10:13:59 i Veckans Citat,

Sitter med en knæcke med mesost och en kopp Java och softar efter gårdagens hærliga vandring upp på Nordnibba hær i Telemark. Fantastikt fint!! Ær lite stel i benen - det kændes att gå ner før trappen, men annars vid god vigør.
Sista dagen på semestern. Imorgon væntar hemfærd till Riga, hæmta barnen och på måndag bær det av mot en jobbvecka i Polen. Det har varit ett par skøna veckor med min familj och nu på slutet tillsammans med min kæra. Blivit brunbrænd, fått campa med barnen, badat mycket (vilket jag ælskar), lyssnat på rockmusik live och nu på slutet en tur till fjællen.

Lite vemodigt kænns det. Men det funkar ;)

Från Sauland

Publicerad 2010-07-21 08:30:14 i Veckans Citat,

Har ganska nyligen stigit upp efter en alldeles tyst och lugn natt hær i Sauland, Hjartdal, i Norge. Vi har fått lyxen att få bo i ett hus som en vænn till min frus kusin normalt bor i. Vilket stælle....som min fru sa igår: "det hær ær din drøm: mycket træ (det ær ett renoverat gammalt timmerhus), professionellt køk (jag drømmer fortfarande om att bli kock...), i skogen, djur (två hæstar och en katt), samt i bergen (jag gillar ju uteliv och har en liten klætterkarriær bakom mig, som væntar på att væckas till liv igen)"
Well, så hær skulle jag kunna tænka mig att bo. Borde allvarligt øvervæga att flytta till Norge... :)

Idag ær planen att gå upp på en av topparna i nærheten, men væderutsikterna før førsta delen av dagen ser inte helt ok ut. Dimmigt och ganska låg molnbas. Imorgon och på fredag væntar bættre væder, enligt yr.no

Nu: frukost.

ØØØØØÆÆÆÆÆÆÆ ;)

Norge

Publicerad 2010-07-19 10:52:24 i Veckans Citat,

Har pr ecis kommit hem till lägenheten i Riga efter en långhelg med festival och lite lek med barnen. Nu är de i mormor och morfars varma, mjuka händer för några dagar. Jag och frugan skall åka och hälsa på en kusin som bor i Norge! Lite trekking och allmänt slappt liv ser jag framför mig.

Andra festivalnatten innehöll några gobitar. Avslutades med ett massivt mangel, presterat av Muse. Innan dess kollade vi in lite alternativ musik och hade det gott i solen. Som alla andra 20 000.

Snart dags att skjutsa frugans moster och hennes barn till flyget. För dem väntar en Stockholmssemester.

Musen

Publicerad 2010-07-16 09:52:11 i Veckans Citat,

Fredag. Semesterfredag. Vaknade lite för tidigt med trötta ben. S och jag har byggt med lego, käkat lite flakes och väckt dom andra.
Igår kom vi hem från ett par dagars campande uppe i Ventspils. Sova tält och leka sand för hela slanten. Finfint! Det är barnvänligt i Ventspils, så för ett gäng som vi passade det perfekt.

Sitter på lilla toan och bråkar med en grizzly. Han vill inte riktigt ge sig ännu, men jag har honom i brygga. Vi har lyxen att kunna sätta på AC:n när det allt för jäkligt med värmen uppe i våran lya. Men på lilla toan har den ingen inverkan. Här svettas man.

Snart åker vi till svärpärona för att lämna av frukterna. Sen bär det av till Salacgriva och Positivus, en rockfestival som börjar idag. Nice!

Sömn

Publicerad 2010-07-10 22:52:28 i Veckans Citat,

Snart midnatt och sonen sitter och tittar på fåret Shaun tillsammans med svärmor. Det ar barnen, svärmor och jag i helgen. Resten roar sig. Tjejen somnade nyligen. Båda sover bra numera fast det var inte så många veckor sedan som tjejen vaknade ett par ggr under varje natt. M.a.o. så har sömnen förbättrats avsevärt för mor och far. Vilket känns. Känns lite som att en del av livet kommer tillbaks. Lite piggare, lite gladare. Skönt.

Det är en underbar sommar just nu. Helt stilla sommarnatt. Dags att svabba av sig dagens svett och sjöslem.

Sov sött.

Ett jobb jag skulle kunna tänka mig i några år...?!

Publicerad 2010-07-08 22:13:57 i Veckans Citat,



Han syns inte så bra på bilden. Motljus heter det säkert. Och mobilkamera.
Han jobbar med att laga taket ochlappar ihop fasaden på sin ställen. 6 våningar
upp. Firar vant ned sig i slitna rep och en gammal välanvänd sele. En gammal
klättrare är han. Pratade lite med han i vintras när han var uppe ett par tre gånger
och tog bort is. Ibland önskar jag att jag hade ett mer praktiskt jobb. Att få ta i med
händerna. Kanske röja skog, eller varför inte som en klätterapa?

Stryker tvätt. Inte mycket energi efter en ganska intensiv eftermiddag och kväll.
Imorgon drar vi ut till svärpärona för att bada i sjön och nuta av sommarvärmen.
So long.

Åska

Publicerad 2010-07-06 20:49:50 i Veckans Citat,

Frugan sa idag: "det är många som drömmer om att ha det som du har", när jag stånkade fram med två blöjrumpor på väg hem från dagis. Kanske det. Jag mår bra och trivs med tillvaron. Vem vill inte ha det så?. Mitt liv är dynamiskt. Så kan det sammanfattas. Lite väl genrellt, men, men..

Nu är det livskvalitet på hög nivå. Fotboll på TV:n, en nyöppnad kall färsköl (nya favoriten), en snus och en varm sockerkaka och pepparmintsté till andra halvleken. Stressnivån är under kontroll. Barnen sover. Aaaaaaah!
(Peppar, peppar, tjejen knystade precis...)

Snart börjar min sommarsemester på allvar. Inga stora planer. En festival med lite musik, en liten resa till Norge med frun, och kanske en tälttripp med barnen. Ingen lång semester den här gången. Sparar inför framtiden...!

Ikväll drev ett finfint åskväder rakt över centrala Riga där vi bor. Första gången som ungarna började lipa åp grund av åskan. Mysigt att sitta med en svettig tvååring i fotöljen och berätta att "det inte är farligt, men man skall inte stå under stora träd när det åskar..." :)

Brun

Publicerad 2010-07-04 22:17:41 i Veckans Citat,

Nu är jag ganska brun. Har varit med ungarna hemma hos svärföräldrarna och myst i ett par dagar. Mycket bad i sjön, lite arbete i trädgården samt god mat. Nu sitter jag med frun och skall kolla in en film med Mel Gibson, hans senaste som jag inte vete vad den heter och på omslaget står allt på rysska. Baah, kanske dags att fundera på ett till språk? Kinesiska eller rysska isåfall. Eller spanska.

Pojken jobbar i trädgården. Bestämd som en gammal surgubbe när bilden togs.

Lielezers

Publicerad 2010-07-04 08:45:42 i Veckans Citat,

Dit skall vi snart gå för att svalka genitalierna.
Årets semester har nästan börjat. Hurra! Lite kvar att stöka med i nästa vecka, men inget stort..

Gött med sol o värme!

Kvartsfinal 1

Publicerad 2010-07-02 16:00:05 i Veckans Citat,

Nu kör vi. Nationalsångerna är över och det är dags för avspark. Inga barn hemma. Hos mormor och morfar.
Ett bra upplägg för en fredag :)

Brasilien - Holland. Jag håller på de orangea.


Allt är fixat inför första halvlek. Frugan sover. Ölen är kall...mm...

So long!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela