lk

Mors Dag

Publicerad 2008-05-25 20:29:16 i Allmänt,

Lite bilder från Mors dag. En speciell dag för Liene!!

Mors Dag 1
Frukost på sängen. Här från prep. i köket.

Mord Dag 2
Från morsdagsvandringen.

Nu är det slut på föräldraledigheten den här gången. Dags att gå på skiftet igen.
En månads stenhård körning, sen väntar ett par veckors semester. Gött!

Hicka

Publicerad 2008-05-25 06:28:58 i Allmänt,

Tidig söndagsmorgon. 15 minuters hicka, som slutade lika tvärt som den startade, in my arms. Mors Dag idag. Vaknade med en schlagerlåt på hjärnan. Tvi!

Slaggerfestival och rabarber

Publicerad 2008-05-25 00:00:56 i Allmänt,

Fy faan va less jag är på allt vad schlagerfestivaler heter. Nu kommer jag ge blanka faan i skiten i några år. Har valt att stilla googla in på rabarerkräm. Svärmor dumpade en påse fina stjälkar i köket idag. Snäll är hon.

Besöksdag

Publicerad 2008-05-24 22:07:48 i Allmänt,

Idag har vi haft besök av moster, mormor, morfar, och två kusiner. De kom i omgångar för att lämna lite presenter och säga hej till våran nya familjemedlem. Det var en finfin eftermiddag med många leende på läpparna. Lilla Signe, kusin på 8 vårar var lite skraj, moster Ilona tog med stor värme omhand om lille Sven. Morfar log. Mormor likaså och var med o bytte blöjor. Lite nyare varianter på blöjor nuförtiden. Nu står lägenheten i blom. Jag fick en hibiskus av Ilona och mormor o morfar kom med ett helt fång av syrener och liljekonvaljer. Verkar som de gjorde rent hus i trädgården innan de kom hit.

                                 
På första bilden stoltserar fikmobilen som laddades två gånger under dagen. Uppskattat hyllsystem. I bild nummer två lekmattan, present från mormor och morfar och på trean gungstolen som är en gåva från mostrarna. Sven har mer prylar än pappa. Fusk.

Det var en fullspäckad eftermiddag. Inte så mycket sömn, mer gnäll. Ikväll har vi testat badet, denna gång med framgång! Vi siktar på att ta simborgarmärket till midsommar. Innan badet hann jag med lite grillning av marinerad kyckling. Skönt att krypa ut på balkongen och meditera framför grillen. Det blåste en del och jag var orolog att grannarna en våning ner skulle få smaka lite för mycket kyckling, men de vinkade glatt upp till översta våningen. Skönt att bo högt. Ljust och fint. Men jag längtar till landet....och lugnet...livskvalitet.

Skorstenen på huset bredvid
Skorstenar på hustet bredvid...

Grill
Blev bra. Jäkligt bra. Eldade upp ett av skinnen på de stora bitarna,
men va faan gör det. Ett lår hade bruten benpipa. Förmodligen under slakt.
Eller...förhoppningsvis. Appropå kyckling. Jag vill bli uppfödare av ekologisk
kyckling.

En sista bild: första nappflaskan....stolt far! :) Nu schlager festivalen tills vi somnar.

Första nappflaskan!

Byråkrati

Publicerad 2008-05-20 22:29:27 i Allmänt,

Trött efter en lång dag. Stötte på byråkrati när vi skulle registrera den lille. Det skall tamefaan krävas femtielva olika papper med stämplar och arton kopior som fingrats på av nån trött administatör med långa naglar. Nåja, det löser sig förhoppningsvis imorgon. Då skall jag kämpa mig igenom fyra olika myndigheter för att slutligen få till registreringen av min pojk.
Servar ni en bild på vagnen. Säger inte så mycket, mer än att vi valt Made in Sweden. Eller det kanske är Designed in Sweden som gäller nu för tiden.Har aning om att chassit är lite snett för han tenderar att dra till vänster. Måste mäta lite.

Emmaljungan close-up

Ok, det blev en bild på hela härligheten. Vi gick en sväng runt kvarteren och jagade te till mor samt hudkräm till far.
Här ser ni en hungrig man i röd tröja, som med stadig hand håller i barnvagnen. Det hela utspelade sig på familjen Norbergs gata. I huset bakom den underbart fint blommande kastanjen huserar familjen. Mannen på bilden gillar kastanjer. Barnet i vagnen hade ingen aning omm att bilden togs.

På stan 1

Dags att stryka lite tvätt. Sen sängen.

Inget maraton

Publicerad 2008-05-18 12:35:27 i Allmänt,

Det blev inget deltagande från min sida i årets Riga maraton. Jag har en god anledning att hoppa över den utmaningen detta år...eller?
Snart skall vi ut på premiärtur med Emmaljungan! Har precis burit ner chassit och Liene håller på att inreda låddan. Cool. Sven sover. Här kommer en bild till. Så hör ser han ut på riktigt.

Sven på sängen

Vakna!

Bildbevis på min son

Publicerad 2008-05-17 22:51:01 i Allmänt,

Såg att Andreas frågade efter en bild, eller rättare sagt bilder, på Sven. Här kommer en. Kvällen första och sista bild. Kanske inte avslöjar så mycket detaljer. Hur stor är han? Hur lång är kaninen? Varför har han gula kläder? Svar på sådana frågor finns men publiceras inte nu. Ok, here we go...give it up for......Sven!

Sven o Delsbokaninen

Nu ska jag gå och titta till honom. Mysigt! :)))

Kyssen

Publicerad 2008-05-17 22:23:23 i Allmänt,

Gick precis ifrån TV:n, trött på att titta på 3 Kr spela hockey. 0-2 underläge mot Finland i bronsmatchen. Halva matchen spelad. Kan ju vända.
Idag har det styrits och planerats en del härhemma. Botade frugans huvudvärk med en köttfärslimpa. Faan, vilken karl man är. Sven är på hugget i cykler om ca 2.5 timmar. Resten av tiden sover han. Pappa väntar tåligt på att han skall bli pigg och stor nog för att få hänga med¨på första fisketuren. Kanske redan i sommar...?!
Har varit ute på en promenad ikväll. Gick ner till centralstationen för att handla lite mat. Passade på att glida igenom parkerna för att få en lukt av lördagskvällen. Mycket folk ute. Fulla gator. En tanke slog mig att "va skönt att ha en pojk, slippa oroa sig för dottern som åker in till stan en lördagskväll". Hm, lite Svensson kanske, vem som helt kan ju råka i blåsväder.
Precis innan Operan fick jag synt på ett lite äldre par som stog och hånglade. Och då talar vi hånglar. Precis när jag passerade inföll en andningspaus. Kvinnan slickade sig nöjt om sina slitna, rosröda läppar och tittade mannen djupt i ögonen. Såg ut som om hon slickat på en Storstrut och bara ville har mer. Kyssen. Kärlek. Jag log.
Det blev ingen premiär med Emmaljungan idag. Drog fram henne till köket för en mindre servis och tvätt. Imorgon bör premiärturen bli av. Det sägs att det skall bli fint väder.
Dags att gå tillbaka till burken och kolla in hockeyn. Sen väntar middnatsblöjan. Lovely.

Sven

Publicerad 2008-05-17 09:05:44 i Allmänt,

Hörde precis hur Sven skrek lite inifrån sovrummet. Sven är min son som föddes i onsdags, den 14:e maj, klockan 3:11 på morgonen. Vilken grej. Skall ladda upp lite bilder så småningom. Allt gick bra. Efter lite hjälp av sugkoppen kom han till världen. Känner mig uppfylld. Väldigt stolt. Glad. Lite trött (beror nog mest på att jag försökte hålla mig vaken för att se på semifinalen i hockey-vm igår natt).
Vi kom hem igår eftermiddag och har så smått börjat skapa rutiner i vår lilla familj. Ganska enkelt men samtidigt mycket man skall hålla koll på. Rutinerna kan sammanfattas med sova-äta-bajsa...i en oändlig följd, med lite gymnastik och ett och annat bad emellanåt. Idag kanske det blir en första tur i Emmaljungan. Det verkar bli finväder, så en glass i parken kanske går hem som lockbete =)

Nedsläpp

Publicerad 2008-05-12 05:35:13 i Allmänt,

Det blev inget nedsläpp i helgen. Sitter med fil, flingor och fyra smörgåsar framför datorn. Är med andra ord uppe i ottan för att ta mig till fabriken. Sweet. Där finns det mycket att skotta med. Kände ett kvalitativt driv i veckan som var och fick mycket gjort. Skall rida vidare på den vågen. Nemas problemas efter en skön helg. Ja vad hände i helgen?
Lite smått inspirerad av Johan följer lite bilder från lördagens 30-minutersvandring genom Bulduru, en stadsdel i prominenta Jurmala. Tema: Trähus.

Trähus Jurmala
Det byggdes en hel del stora och påkostade trähus under 20-30 talet i Jurmala under tiden då Lettland blomstrade som mest på 1900-talet. Mellan alla krig som svept fram och tillbaka över åkrar och skogar. Arkitekturen i Jurmala kan sammafattas med ordet gatukorsning.

                              
Färgsättningen går från gräddgult, beiget, brunt, till snorgrönt. Reapris på
K-Rauta? Förmodligen. Själv gick jag omkring och drömde om den dagen
jag har ett hus att skrapa färg på. Saknar handyman sidan av livet.

                 
En solig dag. Ända tills man kom ner till havet. Där väntade en tjockdimma av sällanskådat slag.
Trots dimman hade en och annan Speedo letat sig ner till sanden.
Som sagt var: det är en salig blaning av hus i Jurmala. Här ser ni, enligt mina mått mätt, det fetaste. Ni kan ju fundera på hur många rum det har. Självklart placerat på sandynderna precis vid Rigabukten. Must.

Balkong i sol. Jurmala
Efter dimma och stora villor vid stranden togs denna bild. En morgonkaffe
med en pinfärsk dagsblaska på den balkongen. I solsken såklart. Skulle
kunna finna mig i den situationen.

Efter en halvtimme var allt över. Liene var klar med besöket hos BB-doktorn.
Efter det åkte vi och köpte steak och hyrde två filmer. Mer om lördagskvällen
behöver jag inte berätta.

Väntar

Publicerad 2008-05-09 04:50:34 i Allmänt,

Just nu är det mycket väntan på temat i familjen. Väntan på att barnet skall få för sig att det är dags för att testa på jordlivet utan att få intravenös mat av morsan hela dagarna. Han verkar inte fatta att mamma börjar bli less på att bära omkring på honom hela dagarna. I och för sig ingick jag en pakt med honom i förra veckan. Överrenskommelsen landade i att jag skulle få chans att jobba igenom ett par tunga skithögar på jobbet, för att ha en fin bas för avslappning när jordlivet börjar. Skiten är på väg ner i avloppet, även om det förväntas en den efterpluggar inom en snar framtid. Idag kom jag och sonen överrens om att jag får en dag till på mig att knyta ihop säcken. På lördag morgon är det deadline. Då skall vi sitta i våran nya familjebil och vara på väg till BB. Om nu den deadlinen kan hållas...


Faan vad dåligt Tre Tioöringar genomförde sista gruppmatchen igår. BengtfjunmustachÅke. Skärpning! Snäpp upp mannarna och jobba lite hårdare ute på isen. Jag anar taskig laganda och svag inställning.

Nu har jag jobbat på att få in det hör inlägget tre fucking gånger. Bloggsidan vägrar. Dags att varva ner med en tripp till närbutiken. Hushållspapper, vatten och ölflaska med retrokapsyl al´a Loranga mid80ies.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela