lk

Tur

Publicerad 2010-01-30 20:23:48 i Veckans Citat,

Idag gick vi på tur nummer två denna fina vinter. Ett puderåk nerför den brantaste delen av motorkrossbanan blev det, med en fin krasch på slutet. Saknar utförsåkning så det svider i själen efter en tur som dagens. Det var jag, frun och Sven o Emmas kusin.

Det avr en fin avslutning på veckan Sverigebesök. I torsdags kväll stannade jag till i Malmö för att spendera kvällen o natten med en god vänn. Vi bodde och jobbade tillsammans under de första två åren i Lettland. En fin vänskap utvecklades och om jag får bestämma följer den oss till graven. Tack för de stuvade makaronerna. Helt rätt val vi gjorde.

Lillpojken har stoppat i sig nått kopiöst med mat ikväll och nu ligger han och rullar fram o tillbaka i sängen. Dottern verkar ha kommit på att det är kul att vara uppe sent. Vi får se hur långt klockan hinner klämta ikväll innan ögonlocken blir för tunga. Imorogn väntar en morgontur på skidorna, sen bär det av hem till Riga (i Limbazi f.t.) och på kvällen skall jag o frugan på teater. Kul!!! Och så ser jag fram som fn mot alla hjärtans då vi kommer vara barnlediga i ett dygn. Första gången sen...kommer inte ihåg.

Snart OS. Skall bli kul med hockeyn.

Kung Bore

Publicerad 2010-01-27 19:51:13 i Veckans Citat,

Sitter och kvällsjobbar på hotellrummet. En omfattande rapport håller på att knystas ut. Med lite god vilja kommer det bli riktigt bra.

Här kommer en ny bild på värmeverket utanför kontoret:


Idag såg man inget värmeverk. Kung Bore styrde in ett härligt snöoväder över Skåne och resten av Sverige. Om ni inte har hunnit fattat det... :P

Gick till MAXI after jobbet och köpte tobak, pastasallad, två frallor, en liten Dajm och dessa två BRIO prylar. Pappa kommer med överaskningar på fredag :)


Tre lådor. Från höger: Svens, Emma Gretas och Pappas.

Biosolvon. Någon som har erfarenhet? För egen del fattar jag ingenting. Svälja ett piller vars effekt skall hjälpa mot hosta. Nog för att det finns en koppling mellan mage och hals, men det är ju några cm där emellan. Well....
Mycket att fundera på har man.

Ser ut som vi får snö hemma i Riga. Vädret som är här ser ut att segla över Östersjön. Sweet. Siktar på lite mer skidåkning med de nya pjäxorna till helgen.

Sen funderar jag på en sak till: jag har en axelväska i arbetet där dator mm huserar. Har funderat på en sån här.
Vad tror ni? Är det ball? Praktiskt? Nördigt? Trendigt?

Nu tillbaka till jobbet.

Dagens resebilder

Publicerad 2010-01-26 20:17:47 i Veckans Citat,

Knäppte tre gyllene bilder från dagens resa Riga-Ängelholm. Hade gärna sovit hela vägen förbi Ängelholm ända till Göteborg och tillbaka. Dottern och jag var uppe till 2 och väckarklockan ringde 4:30. Pääääääh. Känner mig lite mosig. Kanske inte helt oväntat. Åt köttbullar med mos, direkthämtade nere på korvmojjen som ligger en fjärt från hotell Paletten i Ängeholm.

Här kommer dom:


Lagning av vinterjacka. F-n vilken dålig kvalitet...på jackan alltså..
Tagen under en konstpaus på en herrtoa imorse på RIX...kl 5:45 kanske.


Kastrup håller stilen. Fin liten hylla att ställa portföljen på. Efter
avslutad....


Värmeverket i Ängelholm. Håller koll på CO2:n från rummet där jag
sitter.

Shit. Dags att duscha.

Kallvalla

Publicerad 2010-01-17 21:08:04 i Veckans Citat,

Idag invigde vi fruns nya fina längdskidskit och mina nya Alpina SP-30. Det blev tio km i lungt tempo runt Storsjön i Limbazi. Klarblå himmel, minus 9 och lite vind. Hur fint som helst!

Nu sover barnen och det börjar bli dags att styra den egna näsan till sängen. Vecka 3 börjar med en tur till Polen och avslutas förhoppningsvis med mer skidåkning. Den som läser får se...

Frosten fortsätter att bita sig fast

Publicerad 2010-01-14 09:22:33 i Veckans Citat,

Bild tagen från Hondan efter det att Sven lämnats av på dagis. Idag lite gnälligare än vad pappa tillåter ;)


Perfekt timing bekräftas av att trafikljuset är på väg mot grönt...!

Ha en finfin dag. Här jobbas det och i em skall bilen fixas lite.

Igår sol, idag en helt annan style på vädret

Publicerad 2010-01-13 21:38:01 i Veckans Citat,

Ja, varför inte snacka lite väder. Det är ju ett vanligt och kärt ämne. Idag har det varit tjockdimma och minus tio. Frosten lägger sig och lockar till sig både stora och små tungor. Imorse var första gången (dock inte sista...) som jag tillrättaviasde grabben när han med pliriga ögon och stor koncentration närmade sig en furkantsbalk. Vi tog oss till dagis oskadda även denna morgon.

Ännu en trevlig dag. Bra jobb och god torks till middag. nu softar vi ikapp i TV rummet, jag o frugan. Ballerina och Anna's pepparkakor smörjer sköljs ner med pepparmintste. Inte fel med lite svenska sötsaker. Dock inköpta i Polen. På IKEA såklart.

Vi ses!

Mitt i nyllet

Publicerad 2010-01-12 20:48:34 i Veckans Citat,

Fick en fet sol i nyllet idag. Helt underbart! Synd att vi bor mitt i smeten, en smet som solen inte skiner igenom alla gånger. Men som man bäddar...

Idag har varit en bra och kreativ dag! Jag har fått ett par klara målchanser på ett par skönpassningar. Nu är det bara att kroppsfinta målisen så kommer dete bli två noll. Nog med idrottssnack.

Imorgon är den viktigaste uppgiften att få tag på ett par skidpjäxor samt ett komplett kitt till min fru. Längdåkning till helgen. På sjö och hav om jag får välja!

Just det. Solen i nyllet.

Liten vinterfura

Publicerad 2010-01-11 19:25:41 i Veckans Citat,



En bild från igår (söndag). Tagen av min fru med våran lilla Olympus.
En snödyna skulle den kunna kallas. På sommaren är det en sanddyna.
Bakom väntade en spegelblank Östersjö. Vackert!

Till på köpet hör att vi drömmer om ett hus som ligger knappt 10 minters
promenad från denna lilla fura. Vem vet, vi kanske får följa dess framtid.

Idag har varit en bra dag. Jobbat på bra. Fixat en köttbit och grönsaker
samt städat ur bilen (men den aktiviteten köpte jag... ;)

Barngråt från spjälsängen. Dags att lyfta arslet från stolen!

Kall o torr snö

Publicerad 2010-01-10 19:38:39 i Veckans Citat,

Och sol.

Vi åkte på en liten fin utflykt idag. Pulkan och babybjörnen hjälpte barnen att ta sig ut i det fria, närmare bestämt ner till havet vid Saulkrasti. Det var underbart fint. Det kommer bilder.

Avslutningen på Polentrippen gick via Warsawa där IKEA fick sig en genomkörare. Nu är vi ett bord och två stolar rikare. I svenska färgers lag sitter nu Sven och ritar, ätter och pratar för sig själv och med allt och alla.

Nu ska vi se på film tills Emma G skriker på mat och blöjbyte.

Foten

Publicerad 2010-01-05 17:50:54 i Veckans Citat,



Sådärja! Av med strumporna och vertikalläge på sängen. Precis vad jag behövde efter en dag på fabriken. Lite nasalt talande idag. Hosta emellanåt, men det kommer.....jag känner det. Nu blir det snart en soppa och en sallad. En liten prommis efter det. Kanske en tur till affären.

Rolig jobbdag idag!

Jäklars vilket fyrverkeri de bjussade på när den nya och höga byggnaden i Dubai invigdes. Där sparades det inte på pengarna.... Konstigt med tanke på att landet är skuldsatt till sista särken ;)

Längtar till träning. Hoppas på morgondagen.

Uppstart

Publicerad 2010-01-04 21:44:20 i Veckans Citat,

Hej. Skriver från ett av mina stammishak i Szczytno. Har spenderat 8,5 timmar av denna dagen i en Skoda Octavia TDi, plogandes genom södra Lettland, Litauen och östra Polen. Det som en oljad blixt, så efter en dusch, soppa och grekisk sallad är jag redo för ett sovapass. Men först tre bilder från resan och lite info om helgen som varit. Håll tillgodo!

   

Lastbilar var det gott om precis innan Polen, samt som vanligt fullt av dem väl inne i Kowalskiland. Solnedgången skedde precis nät gränsen mellan Litauen och Polen korsades. Smidigt i detta EU!. Sista bilden från ett mörkt och krångligt Polen. Vem ligger bakom infrastrukturen i detta land??

Så till nyårshelgen. Välsigt kort: Sven drog med sig en skarp magsjuka från någonstans som smittade allt i hans väg. Jag lider nog fortfarande ;) iallafall gled det över till en liten förkylning som fint avslut. Så ni kan ju ana vad vi gjort de senaste fem dagarna...

Later!

Nytt år

Publicerad 2010-01-01 17:38:44 i Veckans Citat,

Det har varit en annorlunda nyårshelg. Eller kanske inte så annorlunda när det väl kommer till kritan. Pojken har varit magsjuk i ett par dar. Spy o bajs. Och frugan smittades så hon har legat däckad på bäddsoffan idag. Verkar som att jag ocj lillan klarat oss såhär långt. Kanske inte är helt stabil i magen själv, men det funkar...
Igår fick vi besök av svärförarna som tillbringade natten här. En herrans massa olika maträtter (man skall tydligen äta minst tolv olika under nyårsaftonen) blev det. Jag och förarna gick en sne promenad ner till Daugavas strand bara för att inse att vi var på helt fel plats. Det blev en språngmarch genom gamla stan till bastijonen. Vi hann precis fram till starten av fyrverkeriet som de av någon anledning valt att skjuta mitt inne i en park i stan. Inte var det p.g.a. av säkerhet ialla fall.... Nåväl, efter det blev det svenskt nyår från Skansen på TV och lite sömn.
Idag har jag och lillan varit ute på långpromenad (igår med....), köpt välling, en elvisp och tagit lite bilder.



        
Misslyckat.                       Är det safe?          Månen sken på flickans ben....(fråga farsan om fortsättningen på
                                                                  detta rim)


Och så har jag tomt sopptunnan för femtielfte gången.


   

Så det har varit en lite seg start på det nya året. Vi är nog inte ensamma....

Ikväll blir det film...eller en bok.

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela