lk

Två fingrar

Publicerad 2008-07-31 06:50:26 i Veckans Citat,

Har sen ett drygt halvår tillbaka följt  Blondinbellas blogg, som ni inte kan ha undgått att höra om i de svenska medierna.
En jäkligt målinriktad och driven tjej. Har gett mig en hel del tankar och funderingar till min egen approach till livet.

För ett par veckor sedan råkade hon ut för ett övergrepp under en resa i Italien. Två fingrar uppkörda i underlivet. En smäll som kommer sitta i hela livet på olika sätt.
Det är intressant att konstatera att det finns en hel del som slänger in väldigt negativa, ibland idiotiska, kommentarer angående övergreppet. "Ett PR-trick" "Skyll dig själv" etc... Stackare. Visst, internet är fullt av mer eller mindre pålitliga informationskällor. Som t.ex. lonelygirl15...men, men, vore ganska idiotiskt av Blondinbella att ragga läsare genom att påstå att hon blev övergripen.

Nä, folk, skärp er och var inte så rädda för er omgivning.

//Prästen

Kurs

Publicerad 2008-07-30 06:09:00 i Veckans Citat,

Morning. Idag får Peugoeten vila. Jag ska på kurs i några dar. Kommer njuta av sovmorgon och lugna promenader genom parkerna till o från kursen. Kommer förhoppningsvis ta till mig lite nya kunskaper vad det gäller kvalitetsledning. Min första tunga kurs på lettiska. Ska bli intressant. Kommer säkert ha huvudvärk när jag kommer hem ikväll.

Därför: dags att ladda med att gå igenom lite vokabulär. Perfekt övning klockan 07:08.

//H

Ett par bomber och Sven med kycklingarna

Publicerad 2008-07-27 21:11:29 i Veckans Citat,

Svett. Jag säger då det. Underarmarna klibbar fast i bordsskivan och rven känns allmänt slirig. Bit ihop.
Är hemma. Har grillat, diskat, flyttat bilen, sprungit upp o ner till 6:e våningen 4 ggr och annat sköj.
Snart läggdags.
Sven har precis badat färdigt och ligger mest o funderar på när han skall skrika till sig en bröst eller två. Jag tror bestämt han har fattat hur det går till..."ju mer jag gastar, desto mer uppmärksamhet verkar jag få"...tror han ;)
Sven har det bra. Han växer, pratar, och är allt mer o mer vaken. Något litet framsteg från vecka till vecka. Nu börjar han fatta att man kan vrida på huvudet när pappa försvinner ur synfältet. Coolt. :)

Skickar med en bild på ett par fredagskvällsbomber nere vid sjön. Vi blev lite störda av ett gäng öl:ers. Men de har ju sin plats på jorden, som vilken annan lirare.


Bomb 1, hyfsat plask


Bomb 2, mer på huvudet...

Och så...

Sven med kycklingarna!!! Sommarns helt klart skönaste bild so far från våran kamera.
Ler man inte åt denna synen är det nått....fel.

Go´natt.

PS Kycklingarna var en gåva till Rita, min frus moster. En stabil dam som kan mjölka kor i kalla vintern. DS

Konsten att vila

Publicerad 2008-07-27 07:43:26 i Veckans Citat,

Hej. Har märkt att jag inte är lika allert på bloggen nu som för två veckor sedan. Jobbpatrasket tar energi från varenda cell i kroppen. Inget att skylla på. That´s the fkn fact.
Sitter återigen framför svärfars dator i Limbaži och plitar. För andra helgen i rad är vi hemma o våldgästar våra fina vänner. Sweet :)
Igår blev det en liten roadtrip runt Vidzeme innehållandes tre timmar på stranden, leksaksinköp till S, 1 grisknä, och en hustitt. Huset verkar intressant. 80 år gammalt. 2000 m2 trädgård. Två små garage och hur mycket som helst att pula med. Får se var det slutar...

Lite nödig. Kämpade med grisknäet igår. Älskling bjöd oss på finrestaurang i Sigulda. Man var ju inte sen på att ropa in ett finstekt grisknä...eller vad deet nu var. Gott var det ialla fall.

Kanske inte bästa kvalitén på bilden. Svärfars kamera ;)

Kunde inte låta bli att störa Boss under hans skönhetssömn. Han kan konsten att vila!

 

Over'n out.

Nödig.

//H

Öl o kaffe

Publicerad 2008-07-22 17:20:21 i Veckans Citat,

Sitter med middagen framför datorn, damsugarn står ilsket o väntar i vardagsrummet o Sven gnällspikar bredvid. Frun på kurs.
Hur skall jag lägga upp mitt öl och kaffedrickande under resten av sommaren? Under semestern blev det ju en och annan daglig kall, samt en och annan java. Nu ligger jag på en nivå av fyra jobbkaffe och kanske en liten pilsner på kvällen. Om jag vill fira. Funderar på att dra ner på båda fronterna. Mer te o vatten...eller? Tacksam för tips!

Electrolux o min familj.

Publicerad 2008-07-22 05:25:01 i Veckans Citat,

Ska aldrig köpa kylskåp från Electrolux, eller någon annan pryl som de försöker kränga. Så faan heller efter den behandlingen som min fru fick genomlida igår när de kom domderandes med ett nytt kylskåp/frys i hasorna. Spydiga kommentarer och tillrättavisanden som inte hade med saken att göra för fem fkn öre. Synd att jag inte var hemma.
Nåja. Är inte så förbannad nu som jag var igår em. Fuck it. Ge fan i min familj. Electrolux.

PS. Orkar inte berätta i detalj. Kanske en annan gång. DS

Trädgårdsgrill

Publicerad 2008-07-20 10:03:11 i Veckans Citat,

Sitter med en kopp kaffe och knapprar på datorn. Svärfars dator. Läste precis om ryktet att Sudden går till Vancouver efter tretton år i Toronto. Cool. Och att han nobbat KHL, Rysslands motsvarighet till NHL. Hmmm, en tanke, jag tror Ryssland kommer bli en av stormakterna som styr o ställer i världen de närmaste årtiondena....om de får bukt med de inhemska problemen vill säga.

Igår kväll var det grillning i trädgården som gällde. Lite bilder:


Svärfar Elmar håller koll på grillen. Mitt i trädgår`n, bakom växthuset med
omogna tomater.


Ett par kalla Aldaris slank ner.


Och avslutande bad i solnedgång.

Söndagsmorgon...har hunnit med 25 km på mtbn och ätit gofrukost. Nu blir det vila medans de andra kutar omkring på marknaden. Nice.

Sven leker med Barbie dockor påstås det. Bakom ryggen på hans far. Inte bra.

Ceeesu

Publicerad 2008-07-19 18:40:09 i Veckans Citat,

Har precis flyttat in från balkongen där jag satt och sippade på en Cēsu alus och hade det gott. Vi är hemma hos svärföräldrarna i Limbaži och njuter av lungnet. För det är det här. Så mycket lugnare än i storstaden. Det är snart dags att flytta därifrån.
Vi har cyklat idag. En tur genom skogen på en nyfixad cykelrutt. Lagomt med lera, men lite för flack terräng för min smak. Tidigt imorgon blir det en tur till för att få lite mer kött på benen.

Skönt med umgänge. Jag tycker mycket om min "familj" härborta i Limbaži. Det nalkas grillning i trädgården nere vid sjön.

Kramar,

//H

SR

Publicerad 2008-07-18 16:00:59 i Veckans Citat,

O så var det fredag. Solen skiner och jag med den, fastän jag sitter på jobbet och kommer troligtvis jobba äver några minuter. En bra vecka. Städat, styrt och organiserat upp Uppgifterna inför nästa halvår...eller?

De flesta av läsarna av denna blogg har säkert varit där, men jag stänker ändå in denna länk:
http://www.sr.se/cgi-bin/p4/nyhetssidor/amnessida.asp?nyheter=1&ProgramID=2689&grupp=3932

Sven goes www and SR!

Håll till godo. Nu bär det av till svärföräldrarna och alla vänner borta i Limbaži. Skall fir Signes födelsedag ikväll!

//H


Hoppas på att denna stund upprepar sig imorgon... :))

Henriks, öl och en elefant

Publicerad 2008-07-16 19:36:24 i Veckans Citat,

Nästan en vecka sen sist. Det drar ut på tiden om man går o funderar för länge...

Mor och far lämnade Riga i söndags eftermiddag. Det kändes riktigt tomt efter dem. Söndagskvällen var inte den bästa man genomlevt.
Nu har jag hunnit jobba tre dar vilket känns motiverande. Batterierna har laddats rätt bra under semestern. Får se hur länge jag kan rida på den vågen...

Igår hade jag namnsdag här i Lettland. Mitt tredje jag (mitt andra börjar på E...), Henriks hade namnsdag. Firade det med en liten öl och vitlöksbröd gjort på mörkt bröd (en specialitet här) nere på Balzam Bar i Gamla stan. Jag o Sven, mamma var på kurs, så vi passade på att smita till krogen... ;)

Idag fick jag en elefant av mina kollegor....



...som stolt bär omkring på en S-E =)

Det skall tydligen vara fem elefanter i hemmet, då kommer lyckan (tror jag det var) infinna sig. Säkert nått indiskt, får skaffa fyra till och vänta på lyckan.

Sven mår fint. Han verkar lite less på barnstolen just nu. Mamma vilar. Pappa bloggar o dricker kaffe.

So long!

Sommar och frihet

Publicerad 2008-07-12 11:49:15 i Veckans Citat,

Lyssnade på Sommar på podradion alldeles nyss och njöt av lungnet. Ett mycket bra program med Jana Söderberg som pratade om frihet. Blev alldeles rörd när jag hörde låtar ur Rasmus på luffen Barndom, frihet, drömmar, äventyr och allt det där.

Farmor och farfar är här och hälsar på sitt barnbarn. Det var ett kärt möte i onsdags när de tre träffades. Just nu är de äldre ute och knallar runt i Riga på egen hand. Det var nått som lockade nere vid central market... Ikväll blir det megakoncert. Det är avslutning på sång och dansfestivalen som gått av stapeln i Riga i denna vecka. Ska bli cool.
20 000 i kören, eller kanske fler....


Presenter!

EDS

Publicerad 2008-07-08 06:58:18 i Veckans Citat,



Vi var grymt sugna på att signa upp för EDS EXTREME Dance School, men Sven ville annat.
Undrar hur stora grupper de tar åt gången?

Stadsbävern

Publicerad 2008-07-07 21:47:20 i Allmänt,

Hej allihop. Här kommer historien om Stadsbävern, eller lite mer internationellt; City Beaver.

Det händes sig så att någon gång under vintern 2007-2008 började träd vid kanalen som omringar gamla stan i Riga att visa täcken på avverkning. Efter en kortare analys av läget kom man fram till att Riga fått nya invånare. Just det! ett par bävrar hade flyttat in. Genom en av mina källor (kvinnan med världens fetaste o coolaste labarador, som bor i lägenhet 8, o han heter Lacis på lettiska som betyder björn på svenska, o så skäller så Sven blir förbannad.....puh) fastställde att det rör som om två stycken. Jag har sett.....en...eller kanske båda, men isåfall inte vid samma tidpunkt. Vid de två första tillfällena har det mest rört sig om simuppvisningar, m.a.o. graciöst glidande genom kanalen nere vid fakulteten för biologi. Haha, vilka glidare.
O så ikväll small det till. Jag var ute på kraftvandring med S. När vi bullrade fram genom en av parkerna fick jag span på en feting nere vid vattenbrynet. Tyvärr låg Kanonen och vilade hemma, så det fick bli ett par med 800:an. Håll tillgodo. Klicka på bilderna för mer detaljer.

  Den bruna bajsen under det ljusgröna trädet. Bajsen är bävern!

  Lite närmre. Han bytte plats och började käka blad.

  Här är han.....hon?!

 O så ett bevis på att det är i kanalen bävern håller hus.

 

Och här simmar han lungt omkring bland näckrosbladen...

Jag för fasen, en bäver i kanalen. Undrar vad han gör på nätterna? Jagar slattar från alla britter som glider förbi operan? Spanar in nattsuddare vid frihetsmonumentet? Sover under en bro eller kanske äter junk nere vid biografen? Vem vet....

Fortsättning följer....

Tummen

Publicerad 2008-07-06 06:25:01 i Veckans Citat,

Lite torka! Har varit på annan ort i några dagar, närmare bestämt vid havet. Vi hyrde ett rum i ett mysigt litet värdshus i Engure, en liten by som ligger precis vid kusten. Närheten till stranden samt de senaste dagarnas fina väder har gjort att D-vitaminhalten ökat rejält. Vi har vilat, ätit gott, läst, badat, solat och knallat runt i omgivningarna. Hade med mig fiskeprylarna men tyvärr blev det inget av att...kanske ta en tur ikväll. Sommargädda.
Sven verkar gilla resandet. Lite mer up-and-awake på nätterna annars funkar allt bra. Sover som en stock i friska luften. Just nu suttar han tumme. Tror bestämt att han till slut har valt favoritsuttefingret :)

                   
Sol, vila,                                      öl,                                     o eld. De fyra elementen.

Idag: söndag. Mer vila, lite på stan, lite fix. O vila.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela