lk

Äntligen hemma

Publicerad 2009-01-31 08:56:11 i Veckans Citat,

En vecka i komagssoppeland är zu ende! Sitter med ett stycke bajsigt barn i knäet och bloggar. Mysigt. Klockan är 10 och solen avslöjar att jag väldigt sällan tvättar fönstrena. Dags att gå och handla. Ljuvliga lördagsmorgon!!!! Kram på er.

Mycket i huvudet

Publicerad 2009-01-26 12:17:40 i Veckans Citat,

Undrar hur många saker man orkar med att ha i huvudet samtidigt? Det finns säkert en massa utredningar om det. Själv försöker jag minimera till inte mer än tre saker. Men det ballar alltid ur. Ibland känns det mer som 33. Då¨ser jag ut såhär...fokuserad...?!



Lite trötta ögon. Det var tungt imorse.

Sitter på min numera gamla plats i Incukalns och jobbar. Känns lite weird att vara här
fast man har lämnat det. Idag kommer Sven och Liene på besök. Skall snart åka o fixa
en tårta inför det lilla kalas som väntar. Svens första dag på pappas jobb!:)))

Vandra i berg

Publicerad 2009-01-25 21:42:11 i Veckans Citat,

Jag känner abstinens. Jag vill vandra och klättra i berg. I eftermiddags var jag ute och traskade med Sven på ryggen. I bärstolen. Vi simulerade vandring uppför branta bergsidor när vi gick uppför broarna som korsar kanalen i Riga. Så nära man kan komma ett berg här. Suck.
Sven har knoppat in och frugan fick precis ett ryck och började fritera potatis. Intressant. Söndagsfilmer på burken. X-men 2 på TV4 medn han snubben som spelar mot Mrs Kidman i Australija, som för övrigt bör ses. Bra film. Vill vandra med aborginier efter den filmen.
Måndag i Lettland imorgon. Sen bär det av till Polen tidigt på tisdag morgon. Kowalski! Progress report!! 

Gäster = fullt med disk

Publicerad 2009-01-25 08:59:52 i Veckans Citat,

Gäsp. Har jobbat mig igenom ett berg av glas, tallrikar och smutsiga grytor. Sven har assisterat och nu övar han på att klänga på mina ben där jag sitter i TV rummet. Inte så långt borta innan de först stegen....tror jag.

Reklam för PLUS på TV. Kanske skall ringa Jerker och klaga på nått. Men vad...?

Mot ljusare tider och potatisgratäng

Publicerad 2009-01-24 09:18:11 i Veckans Citat,

Sitter och betalar räkningar en lördagsmorgon på våning sex. Det är mulet och grått i Riga idag, men ljusare än det var innan jul. Så himla skönt att det går mot ljusare tider!!!!
Idag står det städning och matlagning på schemat. Gästerna kommer klockan 18. Potatisgratäng o kött. En klassiker som går hem i de flesta läger. Eller?

Musikskola

Publicerad 2009-01-23 14:55:19 i Veckans Citat,

Idag har Sven varit på musikskola med en fyra små andra sköningar: Darta som gav Sven tre örfilar tills han började lipa, Martin som är STOR o lite överviktig var förbannad på tygstycken, Lasse som lipade, Beata som var söt o Sven försökte hångla upp henne....det var nog alla.


Här ser man Beata och Sven

Arbetsveckan lider mot sitt slut. Ikväll blir det fredagsmys med hemgjord pizza och kanske en film.

Hade gott!

En stressdag

Publicerad 2009-01-18 06:26:57 i Veckans Citat,

Igår var det minsann mycket stress i familjen Norberg. Först en bild på den lille krigaren...som iofs fått hjälp av mor att nå upp till handtaget.



Igår tog vi en tur till stora skogen, för att vandra omkring i snön och njuta av naturen. Vi har skaffat en finfin bärstol till Sven, så det finns potential att göra utsvävningar dit där Emmaljungan inte tar sig. Så här såg det ut...

    

Inna dessa bilder togs hände stresstrigger nummer ett för dagen: en oansvarsfull pappa lämnade Sven för ett kort ögonblick i bärstolen på marken. Och den trillade. Följden blev ett böl och skrubbsår på ena kinden. Det kom blod.
Ajaj. :((( Pappa dum. Pappa lär sig.

Stress nummer två var när jag snurrade runt med Sven för att tråckla in honom i baksätet. Och vad händer? En ny käftsmäll, denna gång iform av en bildörr som slog till honom. Ajaj. Pappa dum. Pappa lär sig.

Puh...barn slår sig nu som då. Fast jag kan ju som förälder minimera blämmorna genom att tänka lite. Allt är fint med Sven. Just nu trynar han i den nysänkta barnsängen med röven pekandes rakt upp ;)

Klockan är 07:00.....sitter och jobbar, bloggar och dricker t. En söndagsmorgon i Riga.

Kravaller i Riga

Publicerad 2009-01-13 22:26:17 i Veckans Citat,

Jäklar vad det har tänt till hemma i Riga. Kravaller mitt inne i gamla stan. Stenkastning och tårgas. Hmm....det börjar pysa över av frustration bland de lettiska medborgarna. Kan till viss del förstå dem, men gemene man har ett finger med i det kapitalistiska samhället. Politikerna har inte hela ansvaret för att det går trögt just nu.

Sitter på hotell Krystyna i Szczytno, i nordöstra Polen, med tandborsten i mungipan. Dags att gå och lägga sig efter en första dag på jobbet i Swedwood Wielbark. Jag har som sagt börjat mitt nya jobb här och innehar numera titeln weekenddad hos delar av familjen. Det kommer gå fint, det känner jag på mig. Vill man, så går det. Sa någon.

Annars? Allt bra?

Masken

Publicerad 2009-01-11 22:27:20 i Veckans Citat,

Sven beter sig som en galen mask innan han somnar....han har de senaste 10 minuterna levt djävulen i sängen. Verkar som han är olyckligt förälskad i laptopen som pappa leker med. Nu gråter han med tomatfejs som resultat :)) Dags o vara en god far. Gonatt.

En bra film

Publicerad 2009-01-11 17:24:35 i Veckans Citat,

Söndag eftermiddag, lite gråmulet ute....vad passar inte bättre än en bio vid en sådan tidpunkt? Så fick det bli. Först lagade jag fläskkotletter med persikor och potatismos med ett stänk av vitlök, allt detta för att föda svärföräldrarna som kom och såg till Sven. Sen stack Älskling o jag på eftermiddagsbio. Vi såg Australia, med Nicole Kidman och den där snygge snubben. Jäkligt bra film. Lägger in den i samma fack som höstlegender, men ger den inte lika starkt betyg. En fyra. Höstlegender får fem popcorn av fem möjliga. Brad Pitt som slåss med grizzly. Vad mer behöver man.

Helgen har varit riktigt bra. Inget speciellt har hänt. Varit hemma och filat på naglarna. Skönt det.

Sven gillar banan. Tänk om man skulle sätta i sig en banan som är 25 tum lång och 3 tum i diameter....uah!



Sven och Liene vilar. Jag sitter i en vit IKEA fotölj och väntar på Sprotnytt och Rapport. Kram på er.

Fredsmusik

Publicerad 2009-01-10 08:12:34 i Veckans Citat,

Tidig morgon. Flaskan med rött gapar tom på diskbänken, men jag känner mig oförskämt pigg ändå. Gick upp vid sjusnåret och nu har jag fått sällskap av Sven som sitter o kälar frukost. Njae...ligger och dicker välling, låter kanske bättre.
Fredagskvällen överraskning var när jag zappade bort Terminator för att fastna framför en koncert från Nobels fredspris, tillägnad pristagaren Marti Athisari (orkar inte kolla stavningen) Vackra Scarlett Johanson och Michael Cane stod som värdar. Mycket bra musik, bl.a. med Robyn och en ny ung norsk tjej vid namn Marit Larsen. Mysigt. Mysigt med fred. Fast den mysiga känslan rasar ganska snart när jag klickade in på DN.se. Mer döda, mer krig. Israel o Palestina. En återvändsgränd.

Musik

Publicerad 2009-01-10 00:24:57 i Veckans Citat,

Sitter o myser i våra nya tv-rumsmöbler och grämer mig lite åt att jag inte lyckas skapa några länkar till andra hemsidor när jag bloggar från MacBooken. Fk it, får väl lära mig nån dag. Liene o Sven sover. Älskling kom hem efter en bra kväll på en italiensk restaurang. Antipasti o sen steak till huvudrätt. Hmmm, hunger!
Just nu tittar jag på Nobelpriset 2008 - Fredspriskoncerten. Robyn är helt outstanding. Lyssnade precis på Be Mine på Youtube och kan inte länka....men, men, bra är det.
Fred på Er alla.

Huliganen o jag

Publicerad 2009-01-09 20:53:46 i Veckans Citat,


Kolla in det blå fältet på högra hörnet på Svens panna. Igår beslutade han sig
för att dyka från sängkanten ner i parketten. Smart tänkt....eller?

Nu kör vi (jag o Sven) stenhårt hemma i vardagsrummet. Let¨s Dance,
rödvin och snart skall vi bita tag i en IKEA pryl...allt enligt planen. Jag är
nyfriserad oxå o Liene är med Agnese och Normunds på nån restaurang nere
istan.

Frisören, IKEA möbler, Låt oss dansa, och rött vin.

Publicerad 2009-01-09 14:54:47 i Veckans Citat,

Sista dagen på jobbet i Inčuklans. Nästa måndag bär det till Wielbark, Polen av för att avverka de första arbetsdagarna där. Första arbetsveckan efter juluppehållet har varit bra. Lite väl mycket styrande sent inpå kvällarna med diversen ting. Det sitter i skallen nu. Kaffet biter inte längre och jag har inte lyckats hålla tre koppar om dagen. Tänker inte ge mig...

Har släppt vemodskänslan av att lämna denna arbetsplats. Kommer i och för sig att komma tillbaka hit ganska ofta och jobba härifrån fast med andra uppgifter. Fyra år totalt. Inte så lång tid, men man hinner uppleva ganska mycket på den tiden. På det stora hela är jag nöjd med tiden här. Har fått jobba med bra kollegor samt haft stimulerande uppgifter som gett mig mycket. Visst känns det att avbryta någonting på detta sättet, men det är ju ocskå en lärdom.

Nu börjar en liten ny fas i livet. Att vara mer hemifrån. Det suger när jag tänker på att jag inte får se Liene och Sven varje dag. Det går så fort för Sven och han utvecklas för varje dag, känns det som. För ett par dagar sedan ställde han sig upp själv för första gången. Med handtag såklart. Cool. Skall lägga upp lite bilder på´an ikväll.

Snart dags att dra hem. Ikväll blir det Frisören, lite fix med IKEA möbler, premiär av Let´s Dance, kanske lite rött vin o så Terminator 2 tills ögonlocken ballar ur.

Han en skön fredagskväll!!!

En sista bil från bruket.

En fint

Publicerad 2009-01-07 10:40:58 i Veckans Citat,



Fintade kaffesuget med blåa frukter.

Snöade som fn i Riga imorse. Han inte borsta av bilen förrän den var uppudrad igen.

EN

Publicerad 2009-01-06 08:46:20 i Veckans Citat,

F**k it. Jag var tvungen att ta en EN: Espresso Normal, efter att en kollega bjussat på födelsedagsfika.

BCS

Publicerad 2009-01-06 08:07:52 i Allmänt,

Big Cup Strong visade maskinen, och vips så var dagens första Java bryggd. Skall försöka att minimera intaget till 3 BCS per dag, för att efter ett par månader gå ner lite i volym...

"Big Cup - Strong" stod det på maskinen och vips var en kopp java bryggd.
Har lite vagt lovat mig själv att gå ner i kaffekonsumtion under våren. Första
steget genomförs under januari: max tre koppar per dag. Maxvolym o styrka:
BCS.

Magen kurrar muntert.

Vardag 2009

Publicerad 2009-01-05 15:37:38 i Veckans Citat,

Dagens bild. Kanske skall aktivera bloggen med en dagens bild för att stimulera eran vardag litegrann?!



Ett stort Grattis till den gode Andreas som blev pappa för ett par dagar sedan. Stort. En stor varm omfamning från andra sidan Östersjön!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela